CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimarts, 6 de juny del 2017

CADAQUÉS 28/05/17

ES CAIALS

El temps invita i en aquesta sortida un grup molt nombrós dels components de VILASUB acompanyats d'amics i família vam gaudir d'aquest diumenge esplèndid.
Els còdols grisos i les canyes de la platja d’Es Caials, –en el municipi de Cadaqués–, ens van donar la benvinguda a unes de les millors immersions d’infanteria que es poden fer a la costa de Cap de Creus. 



Una brisa suau encobria un sol radiant comparable al de ple estiu, tot i que aquesta bona sensació tèrmica de l’exterior encara no s’havia traspassat a l’aigua, pel que va ser recomanable portar vestit sec en les immersions.



PUNTA DE S'OLIGUERA

Un cop preparats els equips, vam sortir de la cala aletejant uns minuts per superfície per deixar enrere un fons de posidònia i de roca de poca fondària del que emergeixen algunes illetes. 


Ens vam submergir i vam iniciar la immersió paral·lels a la paret esquerra de la cala. Vam continuar per un canó en què va augmentar progressivament la fondària i en el que destaquen les gorgònies blanques. 


Entre trenta i trenta-cinc metres ja hem arribat al nostre destí: una paret submarina pràcticament vertical sota la punta de S'Oliguera.


El paisatge ha canviat, és zona coral·lígena d'algues calcàries i esponges, plena de color, en la que els protagonistes són el corall vermell, les llagostes i els opistobranquis.


EL LLANISHEN - UN VIATGE EN EL TEMPS -

Un cop havent dinat i deixat un espai de temps en superfície per treure el màxim nitrogen de la primera immersió profunda, iniciem la segona. 
En el mig de la cala, entre tords, làbrids i pops, a una fondària d’uns quinze metres es troben les restes desballestades d'un antic vaixell: el Llanishen. 



Estructures de ferro rovellades i colonitzades per la fauna, és el que queda del mercant anglès torpedinat durant la Primera Guerra Mundial i que va acabar embarrancant en aquest punt el 1917. Una escapada de grans sensacions i un estimulant passeig submarí per la història. 


Una vegada més vam poder gaudir d'una altra memorable jornada de busseig amb un immillorable ambient i en la millor companyia. 



Fer arribar el nostre agraïment a tots els socis i amics de VILASUB que han participat i que han ajudat amb la logística, per poder dur a terme aquesta altra magnífica jornada de busseig. 

Salut i bombolles!!

Text: Joan Martínez.
Fotografies: Víctor Sánchez, Ricard Domingo, Joan Martínez i Pau Asensio.