CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimecres, 14 de juny del 2017

ROSES 11/06/17

Despunta el dia amb un sol radiant i tot i que s'ha hagut de matinar, l'emoció va in crescendo per arribar a l'hora convinguda al port de Roses, on està amarrada ¨La PEPITA¨ de ROSES SUB ,el vaixell que ens portarà als punts d'immersió, de la jornada. Un és el Gat, situat al Cap Norfeu, uns dels punts més importants per practicar submarinisme del Cap de Creus sud. L'altre serà el Bau de la Ferrera, situat a l'entrada de la Cala Montjoi.

EL GAT

Ens trobem al moll els membres de VILASUB, que vam participar en la jornada, i procedim a embarcar els equips. Un cop tot llest, i amb una lleugeríssima brisa de ponent i el mar en calma, vam salpar cap al que serà el nostre destí d'immersió. La travessa és plaent, i ens dediquem a muntar i comprovar els nostres equips. Xerrades i rialles ens acompanyen, i també l'obligatòria foto de grup, fidel testimoni dels participants de l'esdeveniment. Un cop arribats al punt d'amarrament al Gat, assignació de parelles, brífing i a l'aigua.
No trobem corrent, i baixem per envoltar la paret sud-est del Gat.Trobem un paisatge cobert per una capa cotonosa, que ho cobreix gairebé tot, incloses les gorgònies.


És un fenomen a causa del creixement de diferents tipus d'algues, que per aquesta època i pel fet que hi ha més hores de sol, i l'aigua més calenta, solen proliferar en abundància. En unes poques setmanes desapareixerà, segons l'explicació d'un membre de la tripulació del vaixell,  la qual és biòloga.

EL BAU DE LA FERRERA

Un cop finalitzada la immersió, ens dirigim al sud fins al segon punt d'immersió de la jornada, no sense abans fer l'interval de superfície reglamentari. A l'hora que el patró del vaixell ens indica, fem el brífing i comencem la immersió. El paisatge a priori també entapissat pel mantell d'algues, però el Bau de la Ferrera, que és un massís rocós, amaga múltiples buits i cavitats, en les quals es poden trobar diversos nudibranquis.La immersió és relaxada i plaent, i anem veient diversos bancs de castanyoles. Un cop vam finalitzar la immersió, toca recollir tot l'equip, aprofitant el viatge de tornada a port.
Arribada, desembarcament i debrífing, i que com és costum en VILASUB toca un meravellós refrigeri.  Comentaris sobre l'excel·lent jornada i acomiadament, fins a la propera.Un cop més el col·lectiu VILASUB ha fet possible que la sortida hagi estat un èxit, i gràcies a la col·laboració de l'excel·lent logística de ROSES SUB, que sense ells no hauria estat possible.
Gràcies a tots per l'assistència, i per haver creat un clima d'amistat, que és un dels valors més importants del nostre grup.

Salut i bombolles!!

Text: Manel Mesa.
Fotografies: Juan García i Manel Mesa.