CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

divendres, 19 de maig del 2017

L'ESTARTIT 14/05/17

Seguint amb la programació de la nostra agenda d'activitats, el diumenge 14 de maig de 2017, vam anar a capbussar-nos a les aigües protegides del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, de la mà de XALOC DIVING CENTER de l'Estartit.

XALOC DIVING CENTER de l'Estartit és el centre amb més tradició col·laborant amb la nostra associació; és un dels millors i complets centres de la zona que destaca per la professionalitat i l'excel·lent tracte que tot el seu staff dispensa als seus clients, així com per la boníssima i ràpida embarcació de què disposen i per la comoditat de les seves noves instal·lacions, amb nous vestidors i dutxes, que afegeixen un plus extra a aquest excel·lent centre d'immersió. 

ILLA FERRIOL

El dia era radiant, amb la mar tranquil·la com una bassa d'oli i un sol i una agradable temperatura en superfície, que ens recordava els començaments d'estiu.


L'Illa Ferriol està situada just davant de la cala que porta el mateix nom, i està a pocs minuts de navegació en direcció nord, des de l'Estartit.


L'atractiu principal d'aquest illot, està en el túnel d'uns 30m de llargada que la travessa des dels -14m de fondària, en la seva vessant més pròxima a la cala, fins els -20m de fondària en la bessant que porta a mar obert.


Són al·lucinants els hipnòtics i blaus contrallums que ens regalen les grans entrades d'accés al túnel. 


Les parets del túnel són plenes de vida incrustant, que les pinten de colors llampants i que acullen a cada racó, llagostes i diversos opistobranquis.


En sortir pel cantó de mar obert trobem una sèrie formacions rocoses que s'aixequen sobre el fons sorrenc, formant canons i passadissos que acullen la vida característica del coral·ligen.


De retorn al punt d'amarratge, seguint com a referència la paret de l'esquerra de la sortida del túnel, trobem una gran població de gorgònies blanques que en aquesta ocasió eren "colonitzades" per un nombrós grup d'unes peculiars estrelles conegudes com a Clavellines.

EL SALPATXOT

Per a la segona immersió de la jornada vam posar rumb a les Illes Medes, concretament a la zona coneguda com el Salpatxot, que es troba a l'extrem nord-est de la Meda Gran.


Aquesta zona es caracteritza per estar formada d'un conjunt de grans blocs de roca, que formen passadissos, racons i amagatalls que acullen gran quantitat de variada vida marina.


A uns -15m sota la superfície, els grans blocs de roca estan folrats per gran quantitat de vistoses gorgònies de l'espècie Paramuricea clavata que pinten de vermell les seves parets. 


En aquest indret és fàcil albirar als grans reis d'aquestes aigües, els grans meros, encara que en aquest sector defugen ràpidament de la nostra presència.


Rascasses, morenes, pops, petits opistobranquis...aprofiten cada racó que ofereixen aquests grans blocs de roca, que sempre són envoltats per núvols de castanyoletes i de nervioses bogues, que sempre estan a l'aguait de no ser atacades pels grans espets i déntols que patrullen aquestes aigües.


Vam retornar a port després d'haver gaudit de dues magnífiques immersions, comentant les fantàstiques experiències viscudes i molt contents per haver gaudit d'aquesta nova gran jornada de busseig.


Volem fer arribar el nostre més sincer agraïment a tot l'equip humà de XALOC DIVING CENTER de l'Estartit, en especial al Ramon i al Ricard, pel seu excel·lent tracte i per la seva magnífica atenció que van fer que gaudíssim d'allò més d'aquesta gran jornada. Moltíssimes gràcies i fins ben aviat amics!!

Salut i bombolles!!

Text: Pau Asensio.
Fotografies: Gemma Jiménez, Juan García, Pau Asensio, Manel Mesa, Sisco Serran, Lluis & Vicky i Ricard Domingo.