CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dilluns, 27 de maig del 2019

L' ESTARTIT 26/05/19

Com no pot faltar tenim la nostra cita de cada any per anar al Parc Natural de les Illes Medes. En el Parc Natural de les Medes tenim les millors immersions de casa nostra, on es pot gaudir de l'observació de la fauna sense l'impacte que causa la pesca i altres activitats que en la resta del litoral afecten la biodiversitat marina.

També s'estableix un sistema de "cupos" on es limita l'entrada de bussejadors al parc que cada vegada es més gran. Medes es un gran exemple de com un espai protegit pot ser a la vegada un santuari submarí oferint també un important motor  econòmic a la zona.

Tota la setmana pendents de la previsió ja que hi ha temporal, aquest any està fent una primavera força dolenta. Anem parlant amb en Ramon de XALOC DIVING CENTER DE L'ESTARTIT i finalment acordem sortir tal i com teníem previst, algun lloc trobarem on tirar-nos...

Arribem a l'Estartit a l'hora convinguda després de les pertinents salutacions amb l'equip de Xaloc i la resta de companys embarquem al port.

Xaloc Diving disposa de una moderna embarcació realment còmoda per bussejar, tot fugint de les macro-embarcacions que podem trobar a l'Estartit.

Comprovem que hi ha temporal amb força tramuntana (component Nord) i les opcions no son gaires, així que tirem cap a les Ferranelles quedant a sotavent de la Meda Xica.

Les condicions no son òptimes, però suficients per fer una immersió.
LES FERRANELLES

Immersió apta per tots els nivell a l'illot que hi ha en el canal existent entre els tascons petits i la Meda Petita. 

Tot i tenir una visibilitat d'uns 5 metres fem un recorregut força animat on gaudim de la companyia del meros, foradets plens de vida variada, i les gorgònies vermelles.Tal i com està la mar avui cancel·lem la segona immersió ja que no val la pena tornar a bussejar, quan el temps no acompanya el millor es quedar-se a terra.

Així que tornem al centre per recollir trastos i ens reunim per gaudir d'un dinar plegats.El nostre agraïment per la seva hospitalitat a tot el fantàstic equip de XALOC DIVING CENTER DE L'ESTARTIT capitanejats per en Ramon Siliceo i que fan sempre que les nostres immersions a les Medes siguin ben recordades i amb ganes de tornar.

Salut i bombolles!! 

Text: Edgar Roca.
Fotografies: Juan García.