CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dilluns, 9 d’octubre del 2017

RESERVA NATURAL DE LES ILLES COLUMBRETES 08/10/17

En aquesta ocasió vàrem ser nou membres de VILASUB que viatjàrem fins al port d’Alcossebre on ens esperàven al Centre BARRACUDA BUCEO per emprendre rumb cap a les Illes Columbretes.

Els dos punts escollits d’immersió foren LA FORADADA i EL MASCARAT, dos punts amb un interès natural espectacular.
Sota un cel serè emprenguérem el viatge de poc més d’un parell d’hores direcció a les Illes a bord del confortable catamarà del centre.En la primera immersió a La Foradada teníem una visibilitat d’uns 20 metres, una agradable temperatura mínima de 23 graus, una profunditat màxima de 28 metres i temps d’immersió de 65 minuts.


En sortir de l’aigua ens desplaçàrem al segon punt on canviàrem les ampolles i ens hidratàrem amb begudes portades per nosaltres i també ofertes pel centre així com el cafè recent fet amb una expresso i agafant forces amb entrepans i pastes diverses. Aquest temps en superfície que ens serveix per ajudar-nos a eliminar el nitrogen acumulat dins el nostre cos va ser d’algo més d’hora i mitja, passat aquest temps equips a l’esquena, pas de gegant i a l’aigua de nou.


En la segona capbussada al Mascarat la visibilitat similar a la primera, d’uns 20 metres en horitzontal, temperatura de 23 graus, una profunditat màxima de 31 metres i temps d’immersió de 70 minuts.

La flora i fauna de les Columbretes és bestial i mai més ben dit, el tamany dels meros és espectacular així com les parets plenes de vegetació de tots colors i tamany igual que la resta de fauna marina, milers de castanyoles, bancs espectaculars de sargs i corballs, sarg reials, nacres, grans espirògrafs i unes enormes i acolorides estrelles de mar que podien mesurar fins 40 cm entre extrems.


Una cosa si he de dir, va sobtar molt la falta de visió d'espets, morenes, congres, llagostes, pops i gorgònies. Per la propera haurem de triar una altra època de l'any ja que les llagostes en aquest indret son d'unes dimensions exagerades i hagués estat collonut haver-les vist.


Per acabar agrair la tasca feta de l’equip BARRACUDA BUCEO per la seva professionalitat mostrada en tota la jornada així com als membres del Club assistents a aquesta bonica sortida i al grup organitzador ja que sense la seva gran feina hagués sigut impossible aquesta excursió. Mil gràcies a tots.


Salut i bombolles!! 

Text: Jordi Tarrida.
Fotografies: Victòria Gervàs, Lluís Martín i Jordi Tarrida.