CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimarts, 20 de setembre del 2016

BEGUR 18/09/16

Aquest darrer diumenge ens vam desplaçar fins a Begur, per a gaudir del busseig en uns dels punts d'immersió més bonics del litoral català.

Una vegada més vam anar, amb el que enguany, és el nostre centre de referència a Begur, AIGUABLAVA DIVE CENTER, un centre d'immersió amb més de 25 anys d'experiència, que compta amb zona d'aparcament pròpia, unes bones instal·lacions, amb compressor amb Nitrox i una àmplia embarcació, que juntament amb l'excel·lent atenció del seu equip humà, fan que bussejar amb ells sigui tot un luxe.

La previsió meteorològica anunciava tramuntana, però el mar no estava gaire mogut i vam gaudir de sol i bones condicions marítimes durant tot el matí.

CANONS DE TAMARIU

La primera de les immersions va ser a Canons de Tamariu, una immersió apta per a tots els nivells, que comença a una fondària de -10m. Aquests tres canons rocosos s'estenen en direcció nord-est i arriben a fondàries de fins a -40m.


En aquest punt trobem un enorme ventall d'espècies per a veure, des de fauna típica de fons coral·lígens, fins a grans bancs de peixos pelàgics, com els espets.Els canons estan recoberts de gorgònies vermelles, vigilades per núvols de castanyoles i forcadelles que donen un contrast de colors que fan d' aquesta immersió un dels punts més atractius per al submarinisme del nostre litoral.


Durant la parada de seguretat vam gaudir de la companyia de borms blaus i ous ferrats que eren arrossegats pel corrent.

ILLA FITÓ

Després d'un interval de superfície d'uns 40 minuts, el següent punt escollit va ser l'Illa Fitó, un petit illot situat al sud del Cap de Begur.
Aquesta immersió també és apta per a tots els nivells, i arriba a fondàries de fins a -25m.Vam seguir el recorregut recomanat pels professionals del centre d'immersió, i des de la boia d'amarratge vam posar rumb nord, amb la paret de l'illa a mà dreta. A mitja immersió, davant d'unes roques i una petita cova, vam girar cua i vam retornar cap a l'embarcació seguint el mateix camí.


La paret encarada al nord d'aquest illot es troba recoberta de gorgònia vermella, i més cap a l'est trobem unes grans roques plenes d'escletxes i forats que serveixen d'amagatall a morenes i altres organismes bentònics, on fins i tot s'hi pot albirar algun tímid anfós. Al baixant més occidental de l'illa, on trobem la boia d'amarratge, el fons és rocós i recobert de gorgònia blanca.


En finalitzar la immersió vam posar rumb a port, i un cop al centre i amb tots els equips dessalats, vam fer un dinar de germanor, tot comentant la sortida.


Agrair a tot l'equip d'AIGUABLAVA DIVE CENTER  pel seu bon tracte i professionalitat, ja que sense ells aquesta meravellosa jornada no hagués sigut possible.

Salut i bombolles!!

Text: Joan Carles Gòmez.
Fotografies: Joan Carles Gòmez, Ferran Asensio i Pau Asensio.
Vídeo: Ferran Asensio.