CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dijous, 11 d’agost del 2016

CADAQUÉS 07/08/16

A les 6.30 del matí del passat dia 7 d’agost, sortíem dos cotxes plens de Vilasubs, cap a la meravellosa i peculiar població de Cadaqués, on ens esperaven l’Eli i el Jordi, i el seu staff de SOTAMAR DIVING CENTER, per a delectar-nos amb dues grans immersions.

FORCAT JUGADORA

Amb una tramuntana que d’un i do, i el mar força mogut, cal destacar el bon paper de la zodíac, tripulada pel Lluís, un divemaster, que es va desviure per nosaltres, fent-nos passar una jornada memorable; una pneumàtica semirígida que  “digeria” les onades amb una facilitat i comoditat, que va fer que el trajecte fos molt divertit, alhora que molt segur.


Amb una visibilitat de 20-25 metres, i arrecerats de la tramuntana, gràcies al Cap de Creus, baixàvem fins als -22m, i deixant paret a l’esquerra anàvem agafant fondària fins a arribar a -35m on ens estava esperant una gran llagosta.


En arribar el primer company als 100 bars, vàrem fer mitja volta tot deixant paret ara a la dreta, i vàrem arribar a cotes d’entre -25m i -15m, on vàrem poder observar, pops, meros, congres i nudibranquis, que varen fer les delícies dels nostres fotosubs.


També a destacar les boniques gorgònies, que provocaven uns contrallums preciosos.


Després de 55’ minuts d’immersió, retornàvem cap a port, a deixar ampolles buides i posar rumb, cap a la segona immersió del dia, El Pelegrí.

A destacar també, la puntualitat de tota la jornada, gràcies a la professionalitat de la gent de SOTAMAR DIVING CENTER i al fet de poder gaudir de la zodíac en exclusiva pels “Vilasubs”.

EL PELEGRÍ

Aquest cop en Lluís, es va dirigir rumb Sud, en direcció al Cap Norfeu. La mar encara estava un xic moguda, però feia un sol radiant i la velocitat de la barca va fer que el trajecte fos molt entretingut.

Un cop amarrats, vàrem baixar fins als -22m, on ja ens vàrem trobar la primera i més espectacular imatge, que molt pocs cops es pot aconseguir: una gamba fent la neteja bucal a una morena, tal i jo li vaig ensenyar molt “gràficament” al fotosub Sisco.


També, estava molt “comunicador” aquell dia, vaig indicar al Jordi Tarrida, la presència de la mare pop, protegint als seus petits, encara penjant de la cavitat de la seva cova, en forma d’ous blancs, a l’espera de fer eclosió i menjar-se les restes de la mare pop, cosa que fa que aquestes mares, facin un verdader sacrifici per als seus menuts…

A destacar també la presència de molts nudibranquis.


Aquesta vegada, alguns vàrem arribar a fer una mica de “deco”, cosa que no va suposar cap problema, doncs a una cota de -5m i -10m, vàrem trobar unes petites cavitats, molt boniques i amb una aigua cristal·lina, que ens van fer passar els minuts de la nostra obligada parada de descompressió molt ràpids i deixar-nos amb un regust final de boca, fantàstic…i vàrem poder fer l’última de les fotos de la jornada a una entranyable parella de llagostes.


Després de 60 minuts, sota el blau, i amb un somriure d’orella a orella, vàrem posar rumb a les magnífiques instal·lacions de SOTAMAR DIVING CENTER de Cadaqués, on vàrem poder dessalar els equips i nosaltres mateixos sota les dutxes del  seu ampli vestidor. Això si, UNISEX…e Anna????


Volem fer arribar el nostre més sincer agraïment a tot l'equip humà de SOTAMAR DIVING CENTER de Cadaqués, en especial al Lluís  i a l’Eli, pel seu excel·lent tracte i per la seva magnífica atenció que van fer que gaudíssim d'allò més d'aquesta gran jornada. Moltíssimes gràcies i fins ben aviat amics!!

Salut i bombolles!!

Text: Salvador Sadurní.
Fotografies: Francesc Serran.