CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dijous, 17 de setembre del 2015

L'ESTARTIT 06/09/15

La següent cita al nostre calendari d'activitats programades, ens va portar fins a l'Estartit, per capbussar-nos per partida doble al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
Una vegada més, vam triar el centre d'immersió Xaloc Dive de l'Estartit per la seva professionalitat, atenció i excel·lent tracte que sempre són garantia d'un busseig de luxe.

ILLA PEDROSA

La primera immersió que teníem programada per aquesta jornada, era a l'Illa Ferriol, però les grans onades que s'aixecaven a la mar aquell matí, dificultaven i feien poc agradable el trajecte de navegació fins aquest punt. Així que, amb molt bon criteri, l'equip de Xaloc Dive a les ordres d'en Ramon Siliceo, va decidir canviar de punt d'immersió portant-nos fins a l'Illa Pedrosa, de característiques similars al que en un principi havíem programat i que es troba a un més curt trajecte de navegació des del port de l'Estartit.

L'Illa Pedrosa, situada davant mateix de la Cala Pedrosa, en la seva vessant més propera a la cala, ens oferia un racó arrecerat del fort onatge, on poder fondejar l'embarcació i des d'on poder iniciar la nostra immersió amb comoditat i total seguretat.

L'embarcació del centre d'immersió Xaloc protegida del fort onatge rere l'Illa Pedrosa. Foto: Juan Garcia
El principal atractiu d'aquesta immersió és explorar el túnel submarí d'uns 60 metres de longitud que travessa de banda a banda l'illa. Iniciant la nostra immersió des del fondeig, de seguida vam trobar la fosca boca d'entrada al túnel a uns -13 metres de fondària. Vàrem recórrer pausadament l'interior d'aquesta cavitat, fascinats pels blaus contrallums que s'originen a l'altra entrada del túnel, descobrint tota mena de vida a les seves fosques parets, esponges, coralls, opistobranquis, llagostes, morenes, congres, estrelles de mar, etc. 

 

Just abans d'arribar a l'àmplia sortida del túnel situada a uns -20 metres de fondària, seguint la paret de la dreta vàrem poder explorar una xemeneia d'uns 4-5 metres de diàmetre que puja fins a l'exterior del túnel a uns -14 metres de fondària.En sortir del túnel vam emprendre el camí de tornada cap al racó de fondeig, amb la paret exterior de l'illa sempre a la dreta. En aquest paisatge submarí són abundants les gorgònies blanques que creixen com un petit bosc, sobre parets de roca que s'enfonsen dins uns fons de sorra, a voltes "enjardinats" amb parterres d'algues verdes i praderies de posidònia.


Després d'una tranquil·la immersió que va tenir una durada aproximada d'uns 60 minuts, amb una temperatura mínima de l'aigua d'uns 21ºC a la fondària màxima que vam assolir de -23 metres, vam tornar a la superfície d'un mar que semblava estar una mica menys enfurismat.

COVA DE LA VACA

Malgrat que l'estat de la mar anava millorant per moments, tampoc no va ser possible anar a capbussar-nos al Salpatxot de les Illes Medes, el segon punt d'immersió que teníem previst per aquesta ocasió. Així que de nou cercant un lloc per poder capbussar-nos amb garanties, vam anar a fondejar fins a les rodalies de la Cova de la Vaca.

La Cova de la Vaca és una de les immersions més espectaculars que podem realitzar a les Illes Medes. També es tracta d'un ampli túnel submarí d'uns 30 metres de longitud, que travessa l'extrem de llevant de la Meda Gran. Les seves grans dimensions i la gran lluminositat que proporcionen les seves diferents obertures, fan d'aquest indret un dels llocs més interessants, en l'àmbit paisatgístic de les Illes Medes.


Vam decidir accedir a la Cova de la Vaca per l'obertura més gran que trobem a l'extrem sud del túnel. Només entrar podem contemplar a la nostra dreta una paret amb gorgònies vermelles, que en il·luminar-les amb els nostres focus pinten de colors la foscor del túnel i contrasten amb els seus vius colors sobre el blau gairebé hipnòtic, del contrallum que es crea a les diferents grans obertures que donen accés al túnel.A la sortida de l'extrem nord del túnel trobem les parets completament folrades per gorgònies vermelles i assolim la màxima fondària d'aquesta immersió. És aquí entre grans blocs de roca que descansen sobre el fons marí, que vam poder observar grans morenes i congres, bancs de sargs a l'esguard dels corrents ben a prop de les parets i entre les gorgònies, núvols de forcadelles que es refugien en la penombra de les entrades del túnel, algun corball de roca...i els reis de les Medes!! Aquí habiten els grans meros, que tranquils i sense cap mena de vergonya, ni gens de por se'ns van acostar fins a molt poca distància i van posar descaradament per a les nostres càmeres.En haver gaudit de tot aquest meravellós espectacle submarí, vam prendre el camí de retorn cap a la nostra embarcació, en direcció a la boia de l'indret conegut com La Reina, situat al sud de la Meda Gran, entretenint-nos a observar els fons típics de les Illes Medes i dels seus habitants. 

Després de fer la nostra recomanada parada de seguretat i d'haver gaudit d'uns 60 minuts d'immersió, vam retornar a la superfície on vam trobar-nos amb una mar encara més encalmada que quan vam entrar.


Des de VILASUB volem fer arribar el nostre agraïment a en Ramon Siliceo i a tot l'equip humà de Xaloc Dive, per fer-nos gaudir d'aquesta excel·lent jornada de busseig. 

Salut i bombolles!!