CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

divendres, 1 de maig del 2015

PLATJA D'ARO 26/04/15

Seguint el guió de la nostra agenda d'activitats programades, el darrer diumenge d'abril, ens vam tornar a desplaçar fins a la costanera localitat de Platja d'Aro, a la comarca del Baix Empordà.
En aquesta ocasió vam anar a capbussar-nos, per partida doble, de la mà del centre de busseig Dossotaigua, un modern i complet centre de busseig, que compta amb unes noves instal·lacions i una bona embarcació, que combinats amb el bon tracte i professionalitat del seu personal, ens van fer gaudir d'una excel·lent i divertida jornada d'immersions.

Imatge cedida per Jonathan Jimenez
EL PIC DE LES MORENES

La primera immersió que teníem programada per aquest dia era a la Roca Roja, però per un imprevist de darrera hora, aliè a l'organització, i per precaució, en vista de les previsions marítimes, vam decidir de fer les dues immersions en dos indrets diferents de la coneguda Llosa de Platja d'Aro.

Així que vam començar per l'indret conegut com a Pic de les Morenes. Un punt d'immersió molt bonic i assequible a tots els nivells. En aquest punt el paisatge submarí forma atractius canons entre la roca, plens de vida i de colors, esponges variades, anemones incrustants grogues, algues calcàries de diferents colors, multitud de cucs poliquets, variats opistobranquis, llagostes que ens apunten amb les seves antenes, morenes que es refugien en els seus caus...folren cada centímetre de les seves parets...

 

I per sobre de tota aquesta explosió de colors, dins d'un mar cada cop més blau (ja comença a acostar-se l'època estival), núvols de castanyoletes, bancs de sargs, variades i salpes, ens acompanyen durant tota la immersió.

En aquesta immersió vam estar submergits aproximadament durant uns 60', vam gaudir d'una visibilitat d'uns 15-20m., vam descendir fins a una fondària màxima de 20m. i vam tenir una temperatura de l'aigua pròxima als 15ºC.

LA LLOSA DE GARBÍ

Després d'una breu tornada a port per canviar de botella, recuperar forces i alliberar nitrogen del nostre organisme, vam tornar a la Llosa de Platja d'Aro per submergir-nos en un indret on ja havíem estat el primer dia de març, La Llosa de Garbí.

I és que aquest indret, ens va agradar molt per les seves característiques que la fan una immersió molt atractiva per a tots els nivells de busseig, pel que fa a paisatge, fondària limitada i per la seva riquesa en vida submarina. Per tot això teníem moltes ganes de repetir.  I no ens va defraudar com en l'ocasió anterior vam poder gaudir d'una gran varietat de fauna, diferents opistobranquis, variats ceriants, gorgònies blanques, júlies, fadrins, rascasses de grans proporcions, llagostes, morenes i un llarg etc. d'animals marins dins d'aquest oasi de vida.

 

Aquesta segona immersió va tenir una durada aproximada de 50', també vam descendir fins als -20m., vam gaudir d'una bona visibilitat pròxima als 20m. i d'una temperatura, ja ascendent, d'uns 15ºC aproximadament.

Una gran jornada d'immersions que de ben segur repetirem!!

Com sempre, volem fer arribar el nostre agraïment a la Núria, al Ramon i a tot l'equip humà de Dossotaigua, per haver-nos fet gaudir un cop més, d'una altra espectacular jornada de busseig.
I la nostra salutació a tots els companys que van formar part del grup d'aquest dia, amb una menció especial pels nou vinguts, Antonio, Sergio, Luis i Jonathan...sou uns grans capbussadors!! Tot un plaer haver compartit aquesta jornada amb vosaltres.

Salut i bombolles!!