CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

diumenge, 19 d’abril del 2015

MATARÓ 12/04/15

La nostra darrera activitat programada, ens va dur fins a la costanera població de Mataró, per anar a submergir-nos en una de les seves barres més conegudes, La Barreta de l'Arbre. En aquesta ocasió vam anar a provar amb el centre d'immersió Mediterranean Dive, situat vora el mateix port de Mataró. I vam encertar de ple!! Mediterranean Dive Mataró, és un modern centre d'immersió, que compta amb unes completes i còmodes instal·lacions, amb una bona embarcació i amb un equip de professionals que ens van dispensar una molt bona atenció i un tracte excel·lent.

Després de canviar-nos còmodament a les instal·lacions del centre d'immersió i de què ens portessin fins al port de Mataró, on ja ens esperava l'embarcació en què vam carregar els nostres equips, en Fran, el patró de l'embarcació i director del centre, ens va fer un entenedor briefing de la immersió que faríem i tot seguit vam posar rumb cap al punt d'immersió.

LA BARRETA DE L'ARBRE

La Barreta de l'Arbre és una formació rocosa situada a -21m de fondària en la seva part més fonda i a -16m en la seva part més alta. Es troba en mig d'un fons de sorra i té una amplada variable que en alguns llocs arriba fins als 20 m. i una llargada d'uns 400m aproximadament.

El dia era esplèndid, brillava el sol en el cel, i la mar d'un blau elèctric, estava encalmada, tot feia preveure que aquell sí que seria un gran dia per fer immersió. I així va ser, en aturar la barca sobre el punt d'immersió vam poder albirar, sense haver-nos ficat a l'aigua encara, el fons rocós i de sorra que formen aquesta barra.

En capbussar-nos vam al·lucinar amb la transparència de l'aigua que ens permetia veure més enllà dels 25m i amb la quantitat de vida que des del primer moment podíem albirar. Contemplant el paisatge que formen la sorra, amb la roca i la posidònia, vam tenir la sensació d'estar capbussant-nos en un exuberant jardí submarí. Aquest indret és com un oasi ple vida!!


Núvols de castanyoletes ens envoltaven, bancs de sargs, morenes, grans congres, una milana, algun petit mero, espirògrafs i gorgònies de diferents colors per a tot arreu, llagostes, rascasses......i sobretot, obrint bé els ulls, una explosió de "vida petita" amb les seves capritxoses formes i colors folraven les parets de roca d'aquest indret. 


 
 

En definitiva, un lloc per tenir molt en compte, accessible a tots els nivells de busseig, on de ben segur que hi tornarem.

Vam gaudir d'uns excepcionals 60' d'immersió, amb una visibilitat horitzontal de més de 25m. i amb una encara fresca temperatura mínima de l'aigua de 14ºC, a la màxima fondària de -21m que vam assolir en algun moment.

Una altra fantàstica jornada de busseig que va superar amb escreix totes les nostres expectatives. Fer arribar el nostre agraïment a tot l'equip humà de Mediterranean Dive Mataró per la seva gran atenció i excel·lent tracte, de ben segur que ens tornarem a veure ben aviat.

Salut i bombolles!!