CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimecres, 22 d’octubre del 2014

RESERVA NATURAL DE LES ILLES COLUMBRETES 19/10/14

El passat Diumenge, 8 membres de Vilasub vam anar a visitar les Illes Columbretes. Aquest era un viatge queteníem moltes ganes de fer, però que per diversos motius no ens havia estat possible fer-ho fins ara. Vam sortir des del Port d’Alcossebre a les 8:00 del matí amb una de les embarcacions del centre de busseig Barracuda

 

El viatge va tenir una durada de gairebé 2 hores, però va valer la pena, ja que una vegada allí, vam veure que l’havíem encertat, perquè l’entorn ésincomparablement bonic, majestuós, agrest, per resumir-ho en dues paraules... simplement salvatge!


LA FORADADA

La primera de les immersions la vam fer a la Foradada, una de les immersions estrella de l’indret. 


Allí vam veure llagostes d’una grandària més que respectable, meros enormes, que encara que estan acostumats a la presència de bussejadors, en tot moment procuraven mantenir una distància prudencial amb nosaltres. També vam veure Nacres de quasi un metre d’alt, que per la seva forma i disposició recordaven les làpides d’un cementiri.

 

Com no podia faltar, vam visitar l’enorme arc de pedra que trobem al mateix illot a uns 17 metres de fondària, que en passar-ho a contrallum ens va fer viure un moment màgic. 








 



Com anècdota afegir, que també vam veure diversos projectils sota l’aigua que no van esclatar quan van ser llançats, ja que en un passat recent, en aquest lloc abans que fos declarat Parc Natural, l’exercit feia pràctiques de tir.

La immersió va tenir una durada de 63, vam baixar a una fondària d’uns 22 metres i la temperatura mínima de l’aigua va ser de 20ºC.


PUNTA COLIBRÍ

Després de finalitzar la primera immersió i després d’un prudencial interval en superfície, vam posar proa cap a l’Illa Grossa per fer la segona capbussada a la Punta Colibrí.

 

Aquesta és una immersió en què la fondària és major que a la primera. Es comença des de l’interior de l’Illa Grossa per anar a un dels seus extrems per visitar les parets exteriors que es troben a uns 30 metres de fondària, i a on també trobem una sorra blanca com la farina, que l’hi dóna un toc especialment bonic a l’entorn. Aquí la vida també va ser molt variada i “gran”. Només ens va faltar veure alguna barracuda, ja que són molt típiques en aquests fons marins.

 

La immersió va tenir una durada de 57, vam baixar a una fondària d’uns 30 metres i la temperatura mínima, a l’igual que l’anterior, va ser de 20ºC. Afegir també que la visibilitat en totes dues immersions va ser d’uns 20 metres horitzontals.

Ah! I com a colofó a una gran jornada, cal afegir que tornant cap a Alcossebre ens vam creuar amb una família de Dofins que ens van deixar extasiats amb les seves piruetes i acrobàcies.


Resumint, visitar les Illes Columbretes éscom un viatge en el temps, ja que ens mostra el fons marí del Mediterrani Occidental tal com era 50 anys enrere, abans quel’home sotmetés aquest hàbitat de gran biodiversitat, a una explotació intensiva i despietada.


Aprofitem també per fer arribar un especial agraïment de tot el grup integrant d'aquesta gran jornada de busseig, al Juan Garcia i la Paqui Cruz, per haver-se ocupat de preparar desinteressadament tot el referent als àpats del grup; i al Salvador Sadurní per haver-se ocupat de portar l'imprescindible cava del Penedès, a l'hora de brindar per celebrar aquesta gran jornada. Moltes gràcies companys!!

Salut i bombolles!!