CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimarts, 28 d’octubre del 2014

BEGUR 26/10/14

El darrer diumenge d'octubre, 7 membres de VILASUB, vam visitar la bonica Cala d'Aiguafreda a Begur. Per alguns dels membres era la seva immersió a aquesta Cala, mentre que d’altres ja l’havien visitat en més d’una ocasió.

CALA D’AIGUAFREDA

Puntuals com a rellotges, ens vam trobar a les 10:00 al pàrquing que dóna accés a la cala.


Una vegada vam comprovar que les condicions en superfície eren idònies per la pràctica del busseig, ens vam equipar per enfonsar-nos a les aigües d’aquest pintoresc indret. Una vegada vam baixar, vam comprovar que la visibilitat no seria de les millors de la temporada (uns escassos 5-7 metres), però no per això deixaríem de fer aquesta magnífica immersió. Vam enfilar rumb 90ºi després d’aletejar uns 12 vam arribar a un fons de 15- 17 metres. Aquí vam canviar de rumb (entre 330º-360º), per anar cap a les famoses xemeneies d’aquest punt d’immersió. 

 

En poc més de 20d’immersió, ja estàvem pujant per la primera xemeneia, que va d’un fons d’uns 16 metres fins als 9 metres, per posteriorment baixar per la segona. Una vegada visitades, vam fer rumb invers per tornar cap a la cala, però per una cota menys profunda, per no esgotarel temps de fons i estalviar de pas una mica més d’aire. No vam veure molta vida a destacar, algun espàrid en el primer tram de la immersió, més tard algun làbrid, pops i una llagosta sol·litaria.

 

La immersió va tenir una durada de 53, vam baixar a una fondària d’uns 17 metres i la temperatura de l’aigua va ser de 21ºC (anormalment calenta per l’època de l’any). La visibilitat malauradament va ser d’uns escassos 5-7 metres.


Per últim, agrair l'assistència als companys que es van desplaçar fins a Begur per gaudir d’aquesta jornada de busseig i
 dedicar un especial agraïment al José Sánchez, per facilitar-nos una vegada més, la logística necessària per poder practicar aquesta immersió, a més de guiar-nos i documentar una altra bona jornada de busseig.

Salut i bombolles!!