CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dijous, 3 de juliol del 2014

TARRAGONA 29/06/14

La nostra darrera sortida col·lectiva ens va dur a submergir-nos a les aigües de la històrica ciutat de Tarragona. I concretament vam anar a capbussar-nos al Parc Subaquàtic de la Societat d'Exploracions Submarines de Tarragona.

PARC SUBAQUÀTIC SES TARRAGONA

El Parc Subaquàtic del SES és l'únic amb les seves característiques al nostre país. És una zona que s'ha destinat a l'enfonsament d'embarcacions, on cal destacar el gran carguer de 65m. d'eslora, que descansa sobre un fons de sorra a -21m. de fondària, conegut amb el nom de "Dragonera". Dins del parc també s'hi han col·locat altres estructures que formen biòtops que han creat un ecosistema propi on s'han pogut catalogar més de 250 espècies marines diferents.


En aquesta ocasió vam ser set, els membres de VILASUB, que ens vam desplaçar fins a les instal·lacions que el SES té a l'escullera exterior del port de Tarragona, que fan de porta d'entrada al parc i en faciliten l'accés.

Les condicions ambientals no semblaven les millors, el dia es va aixecar gris i núvol, i queia del cel un lleu plugim; I la mar ens rebia amb unes quantes onades que ens dificultaven una mica l'accés al parc. Sota l'aigua la visibilitat horitzontal va ser l'habitual en aquest indret, uns 5 - 6m., això sí la temperatura de l'aigua va ser una mica més freda del que és habitual per a l'època de l'any en la que estem, uns 17ºC.  
Malgrat tot això, vam poder fer immersió amb total normalitat.

Vam iniciar la nostra immersió submergint-nos per l'escullera del port per poder visitar un primer derelicte que descansa en la seva base en direcció "nord", un cop allí i en veure que les condicions de visió serien força reduïdes, per evitar de perdre'ns, vam decidir d'avançar cap al Dragonera, reprenent el cap que porta entre dues aigües, des de l'escullera fins al derelicte del "Dragonera".


 

Avançar per aquest cap en aquestes condicions dóna la sensació d'estar navegant dins d'una espesa i misteriosa boira fins que arribes a la gran massa metàl·lica del "Dragonera" recoberta completament de vida.


 

En efecte, el "Dragonera" és una explosió de vida, un oasi en mig del desert, que alberga una grandíssima i variada quantitat de vida: bancs de variades, corballs, congres, flabellines i cratenes a carretades, núvols de castanyoles, etc i tot això decorat amb magnífiques gorgònies blanques i alguna que altra nacra.


 

Finalment vam poder gaudir d'una molt bona immersió, plena de vida i color en mig de la boira.

Salut i bombolles!!