CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dijous, 17 de juliol del 2014

PALAMÓS 13/07/14

Seguint amb la nostra programació, el passat diumenge ens vam trobar a Palamós, per anar a fer immersió per partida doble amb el centre d'immersió H2O Diving Center. Un altre bon centre d'immersió acreditat BCB, que podríem qualificar amb 5 estrelles, ja que compta amb molt bones instal·lacions, molt bona embarcació i amb un excel·lent equip de professionals.

Per aquesta completa jornada, vam programar dues immersions en el mateix trajecte i sense tornar a port, a dos dels punts més espectaculars de la nostra Costa Brava: Els Canons de Tamariu i els Ullastres.

CANONS DE TAMARIU

Després d'una estona de tranquil·la navegació contemplant el meravellós paisatge de la nostra estimada Costa Brava, en la que alguns vam esmorzar i vam poder gaudir d'alegres i animades converses, vam arribar fins a les costes de Palafrugell. Allí, molt a la vora de Tamariu i Aigua Xelida, vam parar-nos sobre la boia des d'on iniciaríem el nostre descens cap a les profunditats dels Canons de Tamariu, també coneguts com a Llosa de Cala Nova.  

Els Canons de Tamariu són tres carenes rocoses, gairebé paral·leles entre elles, que formen dos  canons de parets verticals d'inigualable bellesa, plenes de vida i colors en estar completament atapeïdes de gorgònies vermelles  (Paramuricea clavata).

  


El cim d'aquesta formació el trobem a -9m. sota la superfície i seguint aquestes formacions podem arribar a assolir fondàries pròximes als -40m.


Una vegada més ens vam dividir en dos grups i vam acordar de deixar una distància de seguretat adequada entre nosaltres, per poder avançar entre els acolorits canons de manera ordenada procurant no malmetre les delicades gorgònies. Sempre hem de practicar el busseig respectuós amb el medi i en un lloc així encara cal ser més acurat.

                        

Vam poder gaudir de gran quantitat de vida aquàtica, centenars de gorgònies vermelles, moltes de grans dimensions, esponges, llagostes, núvols de castanyoles i forcadelles, grans rascasses, cratenes, flabellines, un doris gegant, bancs de sards, algun mero i algun que altre espet. Sense cap mena de dubte un dels millors indrets de les nostres costes on de ben segur que hi voldrem tornar.

Imatges cedides per en Sergio Navas

ULLASTRE II

En acabar aquesta fantàstica immersió i pujar dalt de l'embarcació, vam ser recompensats per l'equip de l'H2O Diving Center de Palamós amb un bon esmorzar per recuperar forces mentre posàvem rumb cap al sud, en direcció a Llafranch, població davant la qual es troben les tres muntanyes submarines conegudes com els Ullastres.

En aquesta ocasió nosaltres aniríem a submergir-nos a la que queda entremig de les tres, coneguda com l'Ullastre II.

El cim d'aquesta "muntanya" totalment submergida el trobem a -8m. sota la superfície i baixant-la del tot fins a la base també podem arribar fins als -40 de fondària.


Aquest punt d'immersió també és espectacular, descendir per les seves impressionants parets i contemplar el paisatge submarí és realment fantàstic.

Aquí també vam poder gaudir de parets acolorides per gorgònies vermelles i una gran explosió de vida, morenes, grans rascasses, nudibranquis, gambetes periclimenes, espets caçant entre núvols de castanyoles, etc. tot un espectacle pels sentits del submarinista.

Imatges cedides per en Sergio Navas

Una altra gran jornada d'immersions en la que vam poder gaudir del bon busseig en molt bona companyia i sempre amb la millor atenció per part de l'equip de professionals de l'H2O Diving Center de Palamós.


Des d'aquesta publicació volem fer arribar la nostra salutació i un especial agraïment a tot l'equip de professionals de l'H2O Diving Center de Palamós. Moltes gràcies amics i fins ben aviat!!

Salut i bombolles!!