CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimecres, 13 d’agost del 2014

L'ESCALA 10/08/14


 La  única sortida programada el mes d'agost abans de les vacances ha estat a l'Escala, amb el centre MateuaDive, i amb ells hem fet dues immersions.
Semblava que les condicions meteorològiques ens anaven a perjudicar una mica, però finalment el temps es va anar arreglant a mida que passaven les hores, i finalment va estar del nostre costat i vam tenir una jornada amb bona mar.

               
Preparant l'equip
Sortint del port
 La primera sortida ha estat a la Cala Viuda:Una de les millors immersions que es poden fer des de barca a la costa del Montgrí. Hem pogut gaudir observant diferents animalets acuàtics com: peixos, vaqueta suïssa, nudibranquis, una preciosa escórpora gran i de petites que menjaven krill i també gorgònies tot recorrent els túnels subaquàtics.
També hem pogut aprofitar per sortir i respirar en alguna de les càmeres d'aire que formen les coves i els seus bonics i rics fons exteriors, una immersió amb una gran varietat de paisatges i ecosistemes.
En aquesta ocasió la visibilitat era regular, però s'ha de tenir en compte que ens trobàvem dins de túnels i coves. la temperatura era d'uns 19ºC i la profunditat a la que hem baixat ha estat entre 17-19m durant una hora.

Càmera d'aire

Vistes d'un túnel
Vaqueta suïssa
Colors sota del mar
 la 2ª immersió ha estat a Cala Mateua, una bonica i interessant immersió de platja, que comença amb una baixada a peu no massa dura però en la que s'ha d'anar amb peus de plom i mirar on es trepitja. Un cop dins l'aigua hem recorregut els seus variats fons per localitzar i contemplar les restes disperses del derelicte Constantín, un remolcador de la marina de Guerra Francesa que es va enfonsar el 1963 per culpa de la Tramuntana. També vam gaudir de la companyia d'un pop , més nudibranquis, alguna Flabellina, estrella de mar i més peixos mediterranis variats.
La visibilitat també ha estat regular, amb una temperatura de 19º i amb unes corrents gelades de tant en tant que van fer que sen's posessin els pèls de punta! La profunditat màxima a la que vam estar és de 14m.
Cala Mateua
Escorpora
Gorgònia blanca
Llagosta

Derelicte Constantín
Hem de dir que el centre MateuaDive ens ha tractat estupendament, han estat molt amables i atents a les necessitats que hem tingut en tot moment i a més, les instal·lacions del centre són molt completes, ja que també tenen restaurant per fer àpats senzills per fer un vermut o dinar després d'una jornada fantàstica , que és exactament el que vam fer alguns membres del Club quan vam acabar de dutxar-nos i fer totes les gestions.

Vermut

Membres Vilasub
 Agraïm als tres fotògrafs oficials d'aquesta sortida les seves imatges. Gràcies Ivan García, Victor López i Joan Carles!