CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimecres, 7 d’agost del 2013

L'ESCALA 04/08/13

En la nostra darrera sortida d’immersió vam ser tretze els capbussadors que ens vam desplaçar fins a la bonica vila de l’Escala per capbussar-nos amb Mateua Dive a les aigües del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Mateua Dive és el centre precursor del carnet BCB, projecte al qual estem associats i que ens dóna un seguit d’avantatges als capbussadors que estem afiliats, quan anem als seus centres acreditats.
A més, Mateua Dive compta amb unes bones i renovades instal·lacions, bones embarcacions, un fantàstic equip humà i molt bon ambient de busseig.

El grup de VILASUB rumb a l'Illa Ferriol.
Per aquesta ocasió vam programar dues immersions consecutives a dos punts del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, on trobem dos grans illots, que tenen la particularitat, d’estar foradats per uns túnels als quals només es pot accedir per explorar-los fent submarinisme.

ILLA FERRIOL

La primera de les nostres immersions la vam realitzar a l’Illa Ferriol. Malauradament ara no es pot fondejar a l’interior de la Cala on es troba aquest Illot, ja que està prohibit. Així que vam fondejar a la Cala del costat coneguda amb el nom de Cala Formatge.

Ens vam dividir en 2 grups, ja que érem un grup bastant nombrós, i vam avançar per superfície uns 50 metres per situar-nos al costat de l’Illa Petita que està al costat de l’Illa Ferriol. Una vegada allà ens vam capbussar per posar rumb cap aquest illot i travessar el túnel que trobem al seu interior.

Espectacular contrallum travessant el túnel de l'Illa Ferriol.
La nostra intenció era travessar el túnel de l’illot des de l’entada que mira a terra, però ens vam desorientar una mica, ja que el pas que va a l’interior de la Cala Ferriol està a tan sols uns 7-8 metresde fondària, i nosaltres anàvem bussejant a uns 14 metres. Així que vam acabar travessant-lo des de la banda que dona a Mar obert (que està a uns 24 metres de fondària) cap a la que dona a terra. Per sort (i experiència) alguns membres de VILASUB ens vam adonar de seguida del lloc on ens trobàvem i no ens vam perdre, simplement vam fer l’itinerari previst a l'inrevés.


A l’interior del túnel no vam trobar gaire vida, però durant tot el recorregut fora d’aquest i en les proximitats de l’illa Petita, vam veure força bancs de peixos (Sards, Daurades, Salpes, Déntols, etc), també vam veure alguna Llagosta i alguna Morena als seus amagatalls, així com diferents tipus d'Opistobranquis (força vaquetes suïsses) i també vam poder contemplar el Corall Vermell i abundants Gorgònies Blanques. La immersió va tenir una durada d’uns 60 minuts i la fondària màxima va ser de 25 metres.

CALA MATEUA

Una vegada al centre de busseig ens vam tornar a equipar i vam baixar a Cala Mateua per visitar les restes del derelicte Constantín i els túnels que travessen l’illot situat en aquesta Cala. L’única “dificultat” d’aquesta immersió és agafar bé el rumb cap al Constantín (300º-330º) des de l’Illa Mateua, ja que gairebé tenim 15’ de navegació per arribar-hi i és relativament fàcil desviar-se i passar-ho de llarg.


Aquesta immersió la vam començar en un únic i nombrós grup però la tornada des del Constantín la vam fer en 2 grups, ja que alguns membres ja estaven quasi a mitja ampolla quan recorríem les restes del Constantín i això fa aconsellable la tornada. D’altres amb més aire i càmeres fotogràfiques van preferir entrenir-se (com és normal) pels voltants del derelicte i fer la tornada més a poc a poc.

Visió des de l'interior del túnel de l'Illa Mateua.
Ja de tornada a l’Illa Mateua, vam explorar els túnels que travessen aquest illot i vam finalitzar la immersió després de gairebé 75 minuts d’haver-la iniciat. Sense cap mena de dubte, dues immersions fantàstiques que s'han de repetir.

Salut i bombolles!!