CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dijous, 19 de setembre del 2013

L'ESTARTIT 15/09/13

Aquest passat diumenge, un grup de membres de VILASUB vam anar a capbussar-nos a les aigües de la comarca del Baix Empordà. Concretament a la població de l'Estartit i des d'allí amb el Xaloc Diving Center, vam anar primer a la costa del Montgrí per poder recorrer el túnel de l'Illa Pedrosa, i després al parc natural de les Illes Medes per submergir-nos al Tascó Petit.

CALA PEDROSA
Era la segona vegada que anàvem a fer aquesta immersió aquesta temporada, però sempre val la pena repetir aquest punt d'immersió, ja que el túnel que travessa l'illot és majestuós. Malauradament la visibilitat no va ser tan bona com ens hauria agradat, però tot i així, no va estar gens malament.

En Pascual (FotoSubPasqui), captant imatges del túnel de l'illot de Cala Pedrosa.
Ens vam dividir en tres grups, ja que vam ser tretze membres de VILASUB els que ens vam aplegar per gaudir d'aquesta immersió. Vam veure llagostes (no tantes com fa un parell de mesos) i un llamàntol de grans dimensions, com a espècies animals a destacar. 

Esperem que ara que la costa del Montgrí ha estat declarada parc natural, les poblacions d'espècies animals comencin a recuperar-se una mica. Sobretot els peixos, ja que en alguns punts d'immersió es troben a faltar algunes espècies d'aquests animals. La immersió va tenir una durada de 60', vam baixar fins a una fondària d'uns 27 metres i la temperatura de l'aigua va ser d'uns 20ºC.

TASCÓ PETIT
La segona immersió de la jornada estava programada a la Cova de la Vaca, però degut a les inclemències del temps, vam anar al Tascó Petit. Però bé, no hi ha immersió dolenta a les Medes. I així va ser, ja que vam veure gran quantitat de vida: meros, espetons, sards, daurades, déntols, llobarros...tots de gran tamany.

     

I vam poder gaudir dels colors dels seus fons marins, decorats amb gorgònies, branques de coral, etc.La visibilitat també va ser millor que en l'anterior immersió, i això sempre ens fa gaudir més del busseig. Per aquesta immersió vam fer servir Nitrox, per no acumular tant de Nitrogen al nostre organisme i d'aquesta manera evitar també, que els nostres ordinadors ens penalitzessin massa.La immersió va tenir una durada de 60', vam baixar a una fondària d'uns 24 metres i la temperatura de l'aigua va ser d'uns 20ºC.


Menció especial pel Pascual Fernández "Pasqui" i la Patrícia Martínez, ja que es van estrenar com a membres de VILASUB. També un record especial pel Ramón Silíceo i tot l'staff del Xaloc Diving Center de l'Estartit. Moltes gràcies companys!!

Salut i bombolles!!