CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimarts, 16 de novembre del 2010

L'ESCALA - 25/08/10

EL REGGIO MESSINA

La darrera immersió que vam fer durant la nostra estada a l'Escala va ser per anar a visitar les restes del derelicte conegut com a Reggio Messina.

El Reggio Messina fou un vaixell de 122m. d'eslora que va ser enfonsat per a servir com a derelicte als submarinistes. La zona escollida va ser on reposa ara a la costa del Montgrí amb la idea de que fos un atractiu més a la zona per desaturar l'afluència de submarinistes a la zona d'influència de les Illes Medes.

Un cop més, el centre d'immersió va ser el MATEUADIVE, centre promotor del carnet BCB, del que els socis del Club d'Activitats Subaquàtiques VILASUB gaudim de les seves avantatges.

Aquest cop el temps i l'estat de la mar eren magnífics, així que ens vam desplaçar fins al punt d'immersió amb la petita de les embarcacions del MATEUADIVE vorejant les escarpades parets i els impressionants penya-segats que formen la costa del Montgrí.

En enfonsar-nos després d'haver repassat el "briefing" de la immersió, de seguida vam veure que gaudiríem d'unes molt bones condicions tant de visibilitat com de temperatura de l'aigua.
Vam descendir bastant depresa els 32m. que separen la superfície del fons on reposa el derelicte i a causa d'això la càmera va deixar de funcionar, suposem que pel sobtat canvi de temperatura i la variació de pressió. Malgrat aquest petit incident no ens vam privar d'una magnífica immersió.

El derelicte és impressionant, enorme. Està trencat en tres parts degut a la violència dels temporals. Vam recórrer detingudament la part de la popa que encara es conserva en bastant bon estat. En deixar aquesta ens vam trobar amb l'esplèndida imatge de la torreta del vaixell encara dreta envoltada per diversos bancs de peixos i finalment vam contemplar com s'aixecà imponent davant nostre la part del mig del Reggio força deteriorada.

En arribar a aquest punt, i malgrat que encara dúiem una bona reserva d'aire, la prudència i el sentit comú ens van fer retornar cap al punt de partida, doncs ja duiem acumulada una bona estona de "deco", que vam decidir que faríem, perquè fos més distreta, mentre emergíem per la paret de costa que està tocant a la popa del Reggio Messina.

Aquesta és una d'aquelles "grans immersions" de les que sempre es sent a parlar i que realment val la pena fer. Val a dir que s'han d'extremar les precaucions per a realitzar aquesta immersió i que val la pena planificar-la bé abans degut a: la fondària, temperatura, visibilitat i possibles corrents (força freqüents a la zona), sense oblidar mai tots els factors condicionants del busseig en derelictes.

Salut i bombolles!!