CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dissabte, 20 de novembre del 2010

BEGUR 02/09/10

CANONS DE FORA

El passat dijous 2 de setembre vam tenir el privilegi de fer immersió en un dels punts encara força "verges" de la Costa Brava, els Canons de Fora de Tamariu.

Tot i que la previsió del temps no era del tot esperançadora, ens esperava un cel en calma una mica tapat i un mar blau que semblava estar planxat feia unes hores.

La sortida es va fer des de la bonica cala d’Aiguablava amb BEGURDIVE, el color turquesa de l’aigua de la cala augurava una bona immersió. Dit i fet! En pocs minuts érem damunt la boia, des de la que veiem un color de mar blau clar, intuint una bona visibilitat.

La immersió es desenvolupava baixant pel cap de l’àncora fins els 24m. A partir els 12m. ja es perfilaven els canons. En arribar ens va sorprendre a tots un esclat de vida impressionant, milers de castanyoles i forcadelles ens van acompanyar durant la immersió.


La visió més impactant però va ser poder veure gorgònies gegants, molt desenvolupades i ramificades, doncs encara cap submarinista incompetent se les ha carregat d’un cop d’aleta o per no controlar la flotabilitat. Un espai realment verge!!

Durant la immersió alguns van tenir la oportunitat de veure una àguila marina, i d’altres vam tenir la sort de tocar una tremolosa sense patir cap descàrrega elèctrica. Així que la vaig tocar es va desenterrar del fons i va començar a ballar en cercles davant nostre.

Als 23 minuts de fons vam haver de donar la immersió per conclosa, doncs vam picar fins els 49m. de fons. L’ascens es va fer gradualment gaudint de les impressionants vistes dels canons fins arribar al cap de l'àncora, on penjats als 6m. vam haver de fer descompressió. El temps de descompressió va variar com sempre en funció dels ordinadors, entre els 18 i els 30 minuts.


INTERVAL DE SUPERFÍCIE

Vam dedicar un parell d’hores a eliminar Nitrogen residual a superfície. La espera es va fer més portable gràcies a l’Ana, la propietària de BEGURDIVE, que ens va preparar unes llesques de pa amb tomàquet i pernil. És clar, amb detalls com aquest, és normal que estem desitjant tornar.


CANONS DE TAMARIU

Finalment la tant esperada immersió. Canons de Tamariu és simplement sublim, els canons són plens a més no poder de gorgònies, això si, més petites que les que es troben a Canons de Fora.

Vam fer aquesta immersió de manera atípica, doncs vam anar de Canons a Canons de Fora, doncs segons el nostre guia, el José, així no espantaríem la fauna i veuríem peixos grans. Dit i fet, alguns van veure dues àguiles marines, morenes, un déntol enorme i un mero que semblava un “gos llop”.


La tornada cap a Canons es va fer a dues aigües, al voltant dels 23m. de fondària per tal de no ser penalitzats amb una gran descompressió. Vam anar saltant de canó en canó, flipant, al·lucinats per la bellesa del lloc, la vida.

Abans de sortir a superfície, vam haver de passar novament per la sempre obligada descompressió. Aquesta vegada però el temps va ser menor, entre els 8 i els 15 minuts.

Amb tot això se’ns van fer quarts de quatre de la tarda i la gent de BEGURDIVE, sempre tan atents, van tenir la gentilesa de fer-nos una reserva i encarregar una paella a un dels restaurants amb vistes a la cala. Bona amanida, paella i dues ampolles d'un dels millors vins que tenim al Penedès, el "Pinord Chardonnay" van rubricar una perfecta jornada “submarinil”.

Salut i bombolles!!

Text: Salvador Devant

Fotografia i Vídeo: Pau Asensio