CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

divendres, 5 de novembre del 2010

L'ESCALA 24/08/10

CALA MATEUA

Per la tarda del mateix dia i un cop recuperades forces anem a fer una segona immersió als sempre atractius fons de la Cala Mateua.

Un cop al centre MATEUADIVE i abans d'equipar-nos fem un petit "briefing" repassant el recorregut que hem decidit fer que ens durà a visitar les restes del derelicte de l'antic remolcador Constantín enfonsades a prop de la punta dels Cinc Sous.


Així que un cop a la Cala i amb un rumb de 300º deixant a la dreta la illa Mateua comencem la nostra immersió. En aquesta ocasió la mar estava arrissada encara que de seguida que vam anar guanyant fondària només ho vam notar en la gran quantitat de partícules em suspensió que ens reduïen molt la visibilitat, com a molt podíem veure a uns 10m.

Els fons de cala Mateua són poc profunds, la màxima fondària que vam assolir van ser 13m., i molt variats, en el nostre recorregut vam travessar praderies de posidònia, fons de sorra que formen atractius canons amb les roques i fons completament rocosos plens de diferents cavitats que afavoreixen la presència a poca fondària de corall vermell, així com dels típics habitants d'aquests entorns, pops, rascasses, morenes, llagostes, etc.


Les restes del Constantín s'integren molt bé en aquesta darrera zona de roques, passant a formar part del relleu submarí.

Recorrent les restes del Constantín vam poder tornar a gaudir de la presència d'una altra llebre de mar.



Durant el recorregut vam tenir l'agradable sorpresa de poder gaudir del vol d'una escurçana en la zona entre la sorra i la posidònia.



Ja de retorn i seguint un rumb aproximat d'uns 90º vàrem arribar a l'illa Mateua per la banda de llevant. Deixant la paret a mà dreta resseguint el seu relleu en la base de l'illa en direcció a mar obert vàrem trobar l'entrada d'accés al túnel que travessa l'illa. En aquest cantó del túnel l'entrada és més estreta i la localitzem a uns 10m. de fondària.

En travessar el petit túnel i com en ocasions anteriors vàrem poder contemplar un nombrós grup de gambetes amagades en la foscor de les seves cavitats.

Aquesta immersió és molt recomanable per a tots els nivells, és senzilla però alhora atractiva per la varietat dels seus fons, sorra, posidònia, roques, túnels, les restes d'un derelicte i la varietat de fauna, fan de cala Mateua una immersió especial.

Salut i bombolles!!