CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimecres, 25 de novembre del 2009

TOSSA DE MAR 14/11/09

LA MAR MENUDA...EN SEC

Pensant ja en l'hivern, el passat 14 de novembre ve ser el dia assenyalat per anar a provar la immersió amb vestit sec amb l'equip de BWATERDIVER de St. Feliu de Guíxols.

Però el temps i la mar no acompanyaven, així que amb molt bon criteri, el Toni de BWATERDIVER, ens va proposar d'anar a fer immersió a la coneguda Mar Menuda de Tossa de Mar, on segons mostraven les webcams de Tossa podríem accedir bé a la mar per l'esguard que formen les parets de pedra de la "Banyera de ses dones".

Dit i fet, un cop feta la breu explicació sobre el funcionament d'un vestit sec i un cop preparats i carregats en furgonetes els nostres equips vam posar rumb cap a Tossa.

Però quina va ser la nostra sorpresa!!! i quina alegria vam tenir en coincidir de pura casualitat amb el bon amic Josep Maria i el seu fill Joan que feien la seva 1ª immersió després d'haver completat el seu curs d'OWD. Coses del destí, jo crec ;) .

En arribar a Tossa el dia havia millorat molt, bufava menys el vent i la mar encara que arrissada, tenia un altre aspecte menys ferotge.

Així que sense més, juntament amb el José, que té sobrada experiència en el funcionament d'un vestit sec i l'Artur ens vam submergir en les arrissades aigües de Tossa.

Sincerament crec que en el submarinisme hi ha un abans i un després de provar un vestit sec. El vestit que vaig provar va ser el model "Drylastic" de Cressi i val a dir que em vaig sentir molt còmode en tot moment i que el funcionament de les seves vàlvules em va semblar molt senzill i fàcil. Les sensacions que vaig tenir van ser molt bones i a l'anar vestit amb folro polar sota del neoprè em vaig sentir molt còmode i abrigat en tot moment.


Com sempre la immersió a la Mar Menuda, a la que no tornàvem des de feia molt de temps, va ser una petita meravella. És com un bonic jardí submarí on la natura s'esplaia omplint-lo de tot tipus de formes de vida i colors.

Vam fer dos recorreguts diferents en dues immersions successives que ens van portar fins a la "roca de l'assumpció" i fins a "la cova del pessebre", passant pels paisatges del precoral·lígen de les formacions rocalloses situades mar endins.

En quan a fauna vam poder observar grans bancs de variades i un sorprenent banc de sargs imperials i a la mateixa entrada de la cova i enterrada fins el cap a la sorra una serp de mar.

En definitiva un dia ple de molt bones sensacions, descobriments i entranyables retrobades.