CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dilluns, 9 de setembre del 2019

PLATJA D'ARO 08/09/19

Cinc amics de Vilasub ens llevem ben aviat i sobre les sis quedem a Vilafranca i després de recollir al darrer company a Sant Sadurní, plegats ens dirigim cap a Platja d'Aro al centre de submarinisme DIVERS. Allà agafem les primeres botelles, muntem els equips, ens posem els tratjes i amb la mítica furgoneta ens dirigim al port on carreguem tots els equips al BALLENATO, nom del vaixell del centre. 



EL BOREAS

Després d'un trajecte d'uns vint minuts arribem a la nostra destinació: el vaixell enfonsat "boreas" que recentment diuen que s'ha tornat a inclinar una mica més sobre el fons. 
Agafem els nostres equips, fem la comprovació i en un pim pam tots a l'aigua amb les nostres parelles. Anem a buscar la corda per baixar ens fem un 👌 tots plegats i avall !




Des de dalt el Boreas no es veia però un cop tocat fons veiem la magnitud d'aquest majestuós vaixell. Jo almenys vaig quedar molt parada en veure la visibilitat que hi havia, no havia estat mai en un vaixell que es veiés tan bé. Decidim començar per la proa i l'anem observant de banda a banda mentre anem cap a la popa passem amb cura per tot arreu on podíem entrar mentre alguns anaven fent fotos i vídeos. Arribem a popa i veiem la gran hèlix on un company em fa una foto per comparar les dimensions. Decidim ascendir fins arribar al timó i altre cop a la proa tenint cura de l'aire que ens queda, la profunditat i en no tenir "deco". Per finalitzar a la corda ens fem unes rialles amb el Pau Asensio que decideix fer-nos fotos divertides mentre passem els tres minuts de parada obligatòria. Acabem una gran immersió de quaranta minuts i he de dir que amb una temperatura molt agradable.





LES COVES DE SANT FELIU

Després de fer la primera immersió i tornar al port, deixem les botelles buides, agafem les plenes, marxem del port i ens dirigim a fer la segona immersió i després d'uns altres vint minutets tot fent petar la xarrada amb un altre conegut Vilafranquí arriben a la darrera destinació: les coves de Sant Feliu de Guíxols, una immersió senzilleta i no molt profunda entre vint i trenta metres.



Així doncs canviem botella i muntem els equips. Després de fer el "brifing" on parem atenció del que farem ens vestim, ho revisem tot, fem una tombarella enrere i a l'aigua altre cop estem. La mar a diferència de la primera es trobava quelcom més moguda, res preocupant. Només tocar l'aigua ja percebo un canvi de temperatura respecte la primera; més freda. Descendim fins el fons i ens disposem a trobar la cova i el dofí.





Després d'unes aletejades ja ens trobàvem gaudint d'aquella petita però curiosa cova on només entrar ja veus dos forats de llum on poder sortir. Quina meravella veure el reflex de l'aire dels submarinistes que queda atrapat al sostre. En sortir de la cova veiem que per microforats algunes bombolletes volen sortir donant el panorama d'un jacuzzi marí. Per acabar veiem una figureta, es tractava del dofí de mig metre d’alçada i anem cap a la corda per ascendir, malgrat que a molts ens sobrava aire havíem de respectar els temps de no descompressió. Tres minutets de parada obligatòria,  pugem al vaixell i de nou al port on després amb la furgoneta anem al centre.

Acabem la jornada amb tots els equips ben rentats i una dutxeta calentona. 

Ah, i que no falti dinar tots plegats !!



Agraïm al Siscu Andreu i a tot l’equip del centre d'immersió DIVERS, per aquesta meravellosa jornada de busseig.

Salut i bombolles!! 

Text: Laia Tarrida.
Fotografies: Juan Sánchez i Pau Asensio.