CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

diumenge, 23 de juny del 2019

TAMARIU "LA NUIT" 22/06/19

Tocades les nou de la nit vam arribar a la platja de Tamariu, amb temps per preparar els equips amb el que quedava de llum del dia. Quan vam estar tots enllestits, ens vam endinsar a la petita cala de Tamariu, on excepte dos tranquils pescadors de canya, no hi havia ningú més en aquell indret. Un cop a l’aigua, ens vam dirigir cap al costat nord de la cala, allunyant-nos així dels hams del pescadors. Poc a poc ens vam anar allunyant de la costa amb tranquil·litat, tot veient algun pop, un cranc ermità amb anemones i un banc frenètic de sonso.


Cap als 6-7 metres, després de mitja hora d’immersió, vàrem estar buscant els xoriguers entre els morts on es troben fondejades les barques en els mesos d’estiu. Just quan vam deixar enrere els fondejos de les barques se’ns va aparèixer una sípia gran (30-40cm) molt curiosa interessada en la llum dels nostres focus. Era una sípia que ens va acompanyar durant una bona estona tot mostrant els tentacles, els sobtats canvis de colors, tenia molta curiositat. No va ser fins als 10m aproximadament que no van aparèixer els xoriguers o altrament anomenat verats voladors. No en vam veure un, ni dos ni tres, tranquil·lament prop d’una dotzena i segurament n’hi havia molts més, vàrem observar sobretot mascles amb els seus cridaners colors i els espectaculars “vols” sobre els nostres caps.



També vam veure algun pop més i després de fer la parada de seguretat pertinent dos companys van poder albirar un parell de calamars en tot el seu esplendor de luminescències i moviments erràtics al seu voltant abans d’endinsar-se en direcció contraria. Després de veure els calamars vam poder sortir per la platja quan ja era de nit tancada sense mes complicació.


Un cop des equipats, vam reposar les energies emprades amb un bon sopar, fins i tot pastís amb espelmes ja que un servidor aquella nit feia anys i els companys hem tenien aquesta sorpresa preparada... i és que a Vilasub ens agrada celebrar com cal !!!


Tots els membres tornàrem a casa a altes hores de la matinada amb la satisfacció d’haver fet una bona immersió amb la millor companyia.


Salut i bombolles!!

Text: Xavier González.
Fotografies: Vicky Gervàs, Lluís Martín i Eloi Omella.
Vídeo: Jordi Tarrida.