CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dijous, 2 d’agost del 2018

ROSES 29/07/18

Avui ens llevem ben d'hora, ben d'hora (com sempre), i a les 8:30h arribem al port de Roses on ens espera el vaixell de ROSES SUB i la seva tripulació ja amb tot apunt. Són uns cracks aquests de ROSES SUB !!

EL GAT

Amarrem pel cantó nord del gat i ens donen la opció de fer la immersió per les dues bandes, be rodejant el gat per l'esquerra o be entrar directament per la dreta a la banyereta que hi ha. Avui la família VILASUB rep al seu nou peixet, en Xavi que amb només 10 anys ja apunta maneres i passió per aquest esport que a tots nosaltres ens fa tornar bojos.
Carreguem equips i ens dirigim cap a la nostra primera immersió del dia. "El gat"!! Pels que no hi heu estat mai el seu nom ve per una enorme roca que presideix el lloc on ens capbussem amb forma de gat assentat.
Només baixar ja ens venen a rebre els majestuosos meros que hi ha per la zona encuriosits, i la vida ens envolta al moment. Les parets decorades de gorgònies són una altra de les meravelles d'aquesta immersió. De ben cert que hi tornarem!!


EL BAU DE LA FERRERA

Un cop acabada la primera immersió al Gat, canviem ampolles i ens dirigim al Sud. 
La segona immersió del dia serà el Bau de la Ferrera, situat davant de la Cala Montjoi, famosa pel restaurant que fins fa poc s'hi trobava.
El Bau de la Ferrera és una immersió tranquil·leta, no sent massa habitual trobar corrents, és una barra que va des dels 2-3 metres en el seu punt més alt fins als 27-28 com a màxima profunditat.


El Bau és ideal per buscar vida petita en la seva infinitat de cavitats i forats que serveixen d'amagatall a tot de fauna com ara:  congres, morenes, llagostes, petits crancs,.. També vàrem poder veure nudibranquis i algun déntol que voltava en actitud amenaçant.
La temperatura de l'aigua és prou agradable tot i que en aquesta jornada ja vàrem començar a notar les tant característiques termoclines que tenim a la nostra costa els mesos d'estiu.


Un cop finalitzada la immersió, desmuntem equips i ens dirigim a port, on tots plegats sota una bona ombra dinem i xerrem tot gaudint del dia i la bona companyia!
Un dia que hem compartit tots plegats i un dia molt especial per dos dels nostres socis: el Siscu i el seu fill Xavi. Moltes felicitats Xavi per la teva primera immersió amb la família VILASUB com a bussejador titulat!!


Per finalitzar, donar gràcies a tot l'equip de professionals de ROSES SUB ja que sense ells no hauriem pogut gaudir d'aquesta magnífica jornada de busseig.

Salut i bombolles,

Text: Lluís Martín i Yolanda Aguilar.
Fotografies: Lluís & Vicky i Pau Asensio