CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dijous, 9 d’agost del 2018

BEGUR 05/08/18

El primer diumenge d'agost ens vam desplaçar novament fins a Begur, per a fer les darreres immersions programades des del Club, abans de les vacances. I com no podia ser d'una altra manera vam anar amb BEGUR DIVE, un excel·lent "diving center", que compta amb unes bones instal·lacions i una còmoda i ràpida embarcació; i el que és més important, compta amb un dels millors equips de professionals de la Costa Brava, que tenen cura del mínim detall, assegurant així que les jornades de busseig amb ells siguin tot un èxit.


La programació d'immersions del dia era senzillament espectacular, CANONS DE TAMARIU i FURIÓ D'AIGUAXELIDA, dos dels punts d'immersió més bonics de la Costa Brava.

CANONS DE TAMARIU

Tan aviat com tenim muntats i carregats els equips a l'embarcació del "diving center", sortim des de la preciosa cala d'Aiguablava, rumb sud per anar a fondejar sobre la part més alta de l'estructura rocosa en forma de tres grans congosts, que s'enfonsen més enllà dels -30m. sota la superfície.


El descens el realitzem, amb una certa dificultat a causa del fort corrent existent, per una de les cares exteriors d'aquestes barres rocoses, que a mesura que anem guanyant fondària, comença a aparèixer folrada de gorgònies. De seguida ens trobem immersos en un meravellós bosc de gorgònies, que a la llum dels nostres focus submarins ens mostra un festival de vida i vius colors, contrastant dins el blau del mar. 


Aquesta és sense cap mena de dubte, una de les immersions que s'ha de fer, sí o sí, per ser una de les més belles i espectaculars del nostre litoral. 

FURIÓ D'AIGUAXELIDA

En tornar a la superfície ens trobem que el mar s'ha engrescat i el corrent s'ha tornat més fort, així que de tornada a Aiguablava comentem la possibilitat de canviar el segon punt d'immersió previst per aquest dia. Però després de l'obligat interval de superfície en què aprofitem per menjar alguna cosa i preparar els equips per a la segona capbussada, ens adonem que les condicions de la mar han millorat molt i decidim continuar amb la programació prevista.


En saltar a l'aigua sobre la boia de fondeig del Furió, ja notem que el corrent no ha afluixat i que una altra vegada no ens facilitarà el descens. Però a mesura que anem guanyant fondària, el corrent afluixa o desapareix i vam poder gaudir d'una tranquil·la i bonica immersió, recorrent aquests bells fons marins.


En aquest indret trobem un paisatge submarí espectacular on també trobem parets rocoses folrades de gorgònies en la part més fonda del nostre recorregut, que acullen bancs de diferents tipus de peixos, que en aquests "boscos" troben el seu refugi. 


Variades, sargs, castanyoletes, forcadelles, etc. revolotegen al voltant de les acolorides "branques" de les gorgònies; i aixecant la vista, en la part més alta del Furió, patrulla un enorme banc d'espets, creant tot un espectacle als nostres ulls.


En tornar a la superfície amb el mar en calma, retornem cap a Aiguablava comentant animadament tot el que hem vist sota l'aigua i el que hem gaudit d'aquest gran espectacle de la natura.

Per acabar la jornada i a manera de celebració de comiat fins després de les vacances, vàrem gaudir d'un bon dinar a uns dels restaurants que hi ha a la mateixa cala.


Volem fer arribar el nostre més sincer agraïment a tot l'equip de BEGUR DIVE  pel seu excel·lent tracte i professionalitat; i en especial a l'Ana Mata i al Xavi Salvador, ja que sense ells no hagués estat possible aquesta fantàstica jornada de busseig.

Salut i bombolles!! 

Text: Pau Asensio.
Fotografies: Pascual Fernández i Pau Asensio.