CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dilluns, 9 de juliol del 2018

BEGUR 08/07/18

Seguint amb la nostra programació de sortides anual, el segon diumenge de juliol, ens vam desplaçar fins a Begur, des d'on havíem programat anar a fer immersió al Furió Fitó i a l'Illa de Fitó.

El nostre nou centre de referència a Begur, és BEGUR DIVE, un centre d'immersió situat a la mateixa platja d'Aiguablava, que compta amb unes completes instal·lacions i una ràpida i còmoda embarcació, que juntament amb l'excel·lent atenció del seu equip de professionals, fan que bussejar amb ells sigui tot un luxe.


FURIÓ FITÓ

A primera hora del matí, la preciosa cala d'Aiguablava, era completament en calma, la qual cosa augurava una tranquil·la navegació fins al nostre primer punt d'immersió situat en direcció nord, un cop passat el Cap de Begur. 
Per primera vegada en aquesta temporada vam trobar-nos amb un mar blau, gairebé elèctric, com ja hauria de ser en aquesta època d'estiu, que aquest any sembla que arribi mandrosa, tard i amb poques ganes.


Un cop amarrats a la boia que senyala el Furió Fitó, decidim fer un recorregut a fons, fins a la mateixa base de la muntanya submarina, situada més enllà dels 50 metres de fondària. Això sí, després d'un complet briefing a càrrec de l'equip de professionals de BEGUR DIVE, planificant un descens lent, prudent i prenent totes les precaucions necessàries per fer un descens correcte i un ascens adequat, respectant els temps  i velocitat d'ascens i de descompressió.


El Furió Fitó sempre impressiona, per la seva grandesa i vertiginosa caiguda al blau fosc, sempre esquitxada dels colors grocs i vermells dels boscos de gorgònies que pinten les seves parets, i que serveixen de refugi a una rica varietat de vida submarina.


Morenes, congres, rascasses, opistobranquis, meros, unes estrelles singulars que s'emparren a les gorgònies per poder capturar amb els seus peculiars braços l'aliment que transporten els corrents submarins, llamàntols i un munt d'altres animals marins, poblen aquest impressionant indret.

ILLA DE FITÓ

Després d'un obligat interval de superfície d'aproximadament 1 hora, el següent punt d'immersió programat va ser l'Illa Fitó, un petit illot situat enfront del mateix Furió Fitó.
Aquesta immersió que no va més enllà dels -25m, es apta per a tots els nivells i ideal com a segona immersió després d'haver fet primer una immersió profunda.


De totes maneres i amb la titulació pertinent el centre d'immersió ens va oferir poder escollir Nitrox 32 com a barreja de gas respirable, aire enriquit amb una més alta proporció d'Oxigen de la que respirem habitualment, per no saturar tant el nostre organisme de nitrogen i allunyar els temps de descompressió i així allargar els temps d'immersió al fons.


Vam seguir el recorregut recomanat pels professionals del centre d'immersió, i des de la boia d'amarratge vam posar rumb nord, amb la paret de l'illa a mà dreta. Sense acabar de donar la volta a l'illa, més o menys a meitat de la seva extensió, davant d'uns grans blocs de roca, vam girar cua i vam retornar cap a l'embarcació seguint el mateix camí.


La paret encarada al nord d'aquest illot es troba recoberta de gorgònia vermella, i més cap a l'est trobem unes grans roques plenes d'escletxes i forats que serveixen d'amagatall a diferents animals marins, pops, morenes, algun tímid mero, que fuig ràpidament davant la nostra presència, etc.


Volem fer arribar el nostre més sincer agraïment a tot l'equip de BEGUR DIVE  pel seu excel·lent tracte i professionalitat; i en especial a l'Ana Mata i al Xavi Salvador, ja que sense ells no hagués estat possible aquesta fantàstica jornada de busseig.

Salut i bombolles!! 

Text: Pau Asensio.
Fotografies: Xavier González i Pau Asensio.