CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dilluns, 10 d’octubre del 2016

L'ESTARTIT 09/10/16

Tal com marca el nostre calendari, aquest darrer diumenge ens vàrem desplaçar fins a l'Estartit, per a submergir-nos en aigües del Parc Natural de les Illes Medes, aquest cop de la mà de CALYPSO DIVING ESTARTIT.

En el Parc Natural de les Illes Medes trobem les millors immersions de la costa del Mediterrani, on es pot gaudir de l'observació de la fauna sense l'impacte que causa la pesca i altres activitats que en la resta del litoral afecten la biodiversitat marina. 

LES FERRANELLES

A causa de les condicions meteorològiques de la jornada, el punt escollit per a les dues immersions va ser Ferranelles, un illot al sud de l' arxipèlag, entre la Meda Petita i el Tascó Petit. La seva situació fa que aquesta immersió quedi protegida del vent de component nord.

Aquesta immersió és apta per a tots els nivells, i és una de les millors del parc per a l'observació de peixos, tant de pelàgics, com servioles, tonyines i grans moles d'espets, com també de bentònics, com poden ser els meros, les rajades o les morenes. En aquesta immersió s'ha d'anar pendent tant del blau, com del fons rocós, per a no passar per alt cap albirament.


Els trajectes en barca van ser una mica moguts a causa de l' onatge generat per la tramuntana que bufava, que per sort també va netejar el cel de núvols i ens va deixar gaudir de sol des de primera hora del matí.


Vam escollir realitzar el recorregut més típic en aquest punt, des de la boia d'amarrament situada a -12 metres, anar a buscar la barra rocosa que es troba entre els -20 metres, i, rumb est, anar seguint aquesta cota fins al pinacle submarí recobert de gorgònia roja, situat davant el Tascó Petit, per després retornar per una cota menys fonda, entre els -16 i els -12 metres.


Durant les dues immersions vam estar rodejats en tot moment per espets gens tímids, i meros de mides considerables. De tant en tant ens passava per sobre alguna serviola, que, camuflada entre els espets, esperava caçar alguna presa desprevinguda. 


En el fons, i entre les roques s'hi amagaven morenes, rascasses, meros i fins i tot vam poder albirar una rajada mosaic ben a prop de la boia d'amarrament.


Un cop al centre i tot recollit, vam improvitsar un dinar ràpid, per a no realitzar el trajecte de tornada amb l'estómac buit.

En resum, vem gaudir d'una jornada meravellosa, en una de les millors zones per a la pràctica del submarinisme, i que, tot i repetir el punt d'immersió, vam quedar sorpresos per la quantitat de peix que es pot observar en aquesta zona. Aprofitem per a agrair a tot l'equip de CALYPSO DIVING ESTARTIT per fer possible aquesta jornada.

Salut i bombolles!!

Text: Joan Carles Gómez.
Fotografies: Joan Carles Gómez i Ferran Asensio.