CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimecres, 16 de març del 2016

PALAMÓS 13/03/16

La nostra darrera sortida programada ens va dur fins a Palamós, des d'on sortiríem a bussejar amb el centre d'immersió ANEMONE DIVING CENTER PALAMÓS; flamant nou centre col·laborador nostre, que compta amb unes novíssimes i completes instal·lacions, amb compressor propi i servei de Nitrox per fer enriquir l'aire amb O2 a demanda de l'usuari; a més d'una fantàstica embarcació, còmode i amplia que permet poder arribar ràpidament als llocs de busseig més emblemàtics de la Costa Brava.

El dia es va aixecar fred, bufava tramuntana i la mar, en sortir de port ens esperava amb onades força altes, però malgrat aquestes condicions, es podia practicar immersió amb total seguretat, això sí, com sempre amb aquest tipus de condicions vam extremar més les precaucions per no haver d'assumir riscos innecessaris.

L'ULLASTRE III

Sortint del port Marina de Palamós, vam posar rumb en direcció nord, tot resseguint la costa, per anar a capbussar-nos a una de les tres muntanyes submarines conegudes amb el nom dels Ullastres, situades aproximadament a 1km. mar endins, davant la costanera població de Llafranc. 

El Vell Marí, la fantàstica embarcació d'Anemone Diving Center Palamós. Imatge cedida per Anemone Diving Center.
Els Ullastres són tres grans formacions rocoses alineades entre elles que s'alcen des dels -30m, la menys fonda i més propera a la costa; i des dels -54m. en la seva part més fonda, el més allunyat de la costa, que és l'anomenat Ullastre III i que seria en aquesta ocasió l'escollit per a practicar la nostra immersió.


L'Ullastre III té la seva part més alta a -8m. de fondària sota la superfície i permet un descens realment espectacular, i gairebé vertical fins a la seva base, deixant-se caure al costat de les seves escarpades i acolorides parets, atapeïdes per centenars de gorgònies vermelles.


Un dels principals motius d'haver programat aquesta immersió és que quan la temperatura de l'aigua és freda, en aquest lloc és molt freqüent observar els "peculiars" peixos de St. Pere (Zeus faber) que tantes vegades hem anat a observar a Tossa, amb més o menys èxit, tenint sort el dia que podíem albirar-ne un i molta sort algun dia que vam poder observar-ne dos.


Aquí no van fallar a la cita. Almenys en vam poder veure sis!! I de mides realment considerables. I no és d'estranyar, perquè de menjar no els hi falta; en aquest indret s'apleguen grans bancs de sardinetes que es movien frenèticament totes a una, en cada un dels seus atacs i dels atacs dels espets!! Que enguany ja vàrem poder observar a la zona.

En aquest indret els Galls o peixos de St. Pere, queden camuflats entre les acolorides branques de les abundants gorgònies vermelles (Paramuricea clavata), sempre a l'aguait de poder atrapar algun peixet confiat.


Bussejar en aquest indret en qualsevol època de l'any és impressionant, l'abrupte paisatge submarí, la quantitat de colors que pinten les verticals parets contrastant amb el blau de fons i l'explosió de vida que es congrega aquí, fan d'aquest indret un lloc únic per si mateix.


De retorn al vaixell, la mar ja estava més encalmada i la tramuntana s'havia convertit en una suau i fresca brisa, que fins i tot resultava agradable mentre comentàvem les experiències viscudes durant la immersió, amb un bon got de brou calent a les mans, al que ens va convidar molt amablement, el sempre atent director tècnic d'ANEMONE DIVING CENTER PALAMÓS, Jaume Rovira.

Gran companyia per a una jornada memorable. Imatge cedidad per Anemone Diving Center Palamós.
La jornada va transcórrer en un gran ambient de retrobament, amistat i companyonia entre tots els que vam formar part de la tripulació del vaixell, en que vam tenir el privilegi de poder comptar amb la sempre grata companyia de grans professionals del busseig, com en Xavi Calafell, la Daniela Iglesias i l'Alberto Acuña, i grans camerògrafs i fotògrafs submarins com en Ramon Casabayó i en Joan Martínez. Una salutació per a tots vosaltres companys!!

Sense cap mena de dubte, aquesta va ser una grandíssima jornada de busseig, que volem agrair especialment al Jaume Rovira i a tot l'equip d'ANEMONE DIVING CENTER PALAMÓS, per l'excel·lent tracte que ens van dispensar i per cuidar-se fins al darrer moment de tots els detalls. De ben segur que tornarem aviat!!

Salut i bombolles!!

Text: Pau Asensio.
Fotografies: Anemone Diving Center Palamós i Pau Asensio. 

1 comentari :

Jordi Tarrida ha dit...

Una molt bona crónica, si senyor !!!