CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dilluns, 23 de novembre del 2015

PALAMÓS 15/11/15

El passat 15 de novembre ens vam desplaçar novament fins a Palamós, per participar en les jornades test de vestits secs de la prestigiosa marca Aqualung, organitzades pel que és el nostre centre d'immersió de referència en aquella zona, tant pel seu excel·lent tracte com per les seves completes instal·lacions, l'H2O Diving Center de Palamós.

ILLES FORMIGUES

Pel fet que els participants en el test de vestits secs, ja tenien titulació i experiència en l'ús d'aquesta classe de vestits de busseig, vam poder submergir-nos en el magnífic entorn marí de les Illes Formigues.

A punt per provar els nous vestits secs d'Aqualung. Foto: Juan Garcia.
A diferència de l'anterior vegada que enguany ens vam submergir en aquest indret, durant el passat setembre, les condicions de l'aigua en immersió no van ser res de l'altre món. El color de l'aigua ja tenia la tonalitat verdosa que li dòna la llum d'hivern. I la transparència i visibilitat era força variable, la màxima de què vam poder gaudir, va ser d'uns 10m. aproximadament en el millor dels casos.

Això sí, els fons de les Illes Formigues són impressionants, tant pel seu relleu, com per la quantitat de vida que acullen, així com pels seus acolorits fons folrats de gorgònies.

Acolorida paret de gorgònies Paramuricea clavata.
Ingràvids per entre els penya-segats, canons i passadissos que es formen en els relleus submarins d'aquests illots, vam poder observar gran quantitat de vida de tot tipus, núvols de castanyoles, grans bancs de salpes, grans bancs de variades, rascasses, morenes...

Una morena fora del cau planta cara a les nostres càmeres. Foto: Artur de la Cruz.
...I observant minuciosament i fixant-nos en els mínims detalls, diversos tipus d'opistobranquis i crustacis de diferents espècies.

Petits opistobranquis han trobat el seu hàbitat en les parets verticals d'aquests fons.
En definitiva, una immersió ben completa que gràcies a la comoditat tèrmica que ens van oferir els vestits secs Blizzard Pro d'Aqualung (l'aigua estava a 17 ºC), ens va permetre gaudir d'allò més durant 60' aproximadament, de la meravellosa vida submarina del "mare nostrum".

Des de VILASUB volem fer arribar el nostre agraïment a tot l'equip del centre d'immersió H2O Diving Center de Palamós, per permetre'ns participar en aquesta fantàstica jornada de busseig. 

El grup de companys que van participar en aquesta jornada. Foto: Juan Garcia.
Així com, fer arribar la nostra salutació al Xavier Ferrando, un magnífic capbussador i excel·lent fotògraf, que vam tenir el privilegi que va voler acompanyar-nos en aquesta ocasió.

Salut i Bombolles!!