CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dijous, 6 d’agost del 2015

S'AGARÓ 26/07/15

La darrera activitat programada a la nostra agenda, ens va dur a capbussar-nos al litoral del Baix Empordà, concretament a les aigües costaneres de la bonica població de Sant Feliu de Guíxols.
Una vegada més, havíem planificat dues immersions aptes per a tots els nivells de capbussadors amb el centre de busseig Sublimits Diving Center S'Agaró, un dels millors centres d'immersió de la Costa Brava que compta amb unes còmodes i modernes instal·lacions i amb un bon equip de professionals, sempre disposats a facilitar-nos el busseig amb un tracte excepcional i tenint cura del més mínim detall. 

LA XARXA 

Amb aquest sobrenom, és com es coneix el primer punt d'immersió que teníem previst per aquesta jornada. La Xarxa és una formació rocosa força extensa, dividida per diferents canals de sorra que s'alça cap a la superfície des d'aproximadament -37m. de fondària fins a la seva part més alta, formada per dos pics, que es troben a -12m. i -8m. sota la superfície.
En la seva part més fonda, on la roca desapareix dins la sorra, trobem una antiga xarxa de pescadors que va quedar enganxada a les roques i que avui ja està completament integrada a l'espectacular paisatge submarí de la zona, estant tota recoberta de vida i d'una capa calcària que li dóna un aspecto petrificat. Aquesta singular Xarxa és la que dóna nom a aquest indret. 


Tot a punt per a una nova jornada de busseig.  Foto: Sublimits

Després d'un breu trajecte de navegació sota un radiant sol d'estiu, vam arribar fins a la boia des d'on iniciaríem la nostra immersió. El mar, d'un blau profund, estava molt transparent, des de dalt de la barca podíem veure el fons marí, però de seguida que ens vam llançar a l'aigua ens vam adonar que ens tocaria esforçar-nos, doncs hi havia força corrent.


En descendir pel cap de la boia on érem amarrats, la visió de l'indret era espectacular, teníem aproximadament uns 30m. de visibilitat horitzontal i una enorme explosió de vida al nostre voltant, núvols de castanyoletes ens envoltaven per a tot arreu, bancs de sards s'apinyaven a l'esguard del corrent, bancs de forcadelles substituïen a les castanyoletes a la part més fonda, morenes, llagostes, grans espets patrullaven les zones més altes de la formació rocosa, etc.

La roca coneguda com el "Cap del Camell" destaca sobre el blau d'un mar d'estiu.
La nostra ruta ens va dur per un canal de sorra fins a la roca coneguda amb el sobrenom de "Cap del Camell", per la seva similitud en la forma al cap d'un camèlid i en el color, a causa de la seva cobertura d'anemones incrustants grogues. Seguint per aquest canal, transportats pel corrent existent, vam arribar fins a un talús que descendeix fins a la part més fonda d'aquesta immersió on descansa, sobre un paisatge típic del coral·ligen, la Xarxa que dóna nom a aquest indret.


De retorn a la barca, després d'haver assolit una fondària màxima de -34m. on la temperatura mínima de l'aigua era de 20ºC, i d'haver gaudit de gairebé 45' d'immersió vam tenir la gran sorpresa de trobar-nos amb un preciós cavallet de mar de color groc llampant, que va fer les delícies de tots els presents. Un gran final per a una fantàstica immersió.


LA LLOSA DE ST. FELIU

Després de tornar a port per canviar les ampolles i de fer un prudencial interval de superfície, per descarregar el nostre organisme de nitrogen, vam posar rumb a la Llosa de St. Feliu, lloc on realitzaríem la nostra segona immersió del dia.

La Llosa de St. Feliu, és una formació rocosa que està situada davant la muralla que forma l'espigó del port de la mateixa població. Aquesta formació rocosa s'alça des dels aproximadament -25m. en la seva part més fonda, fins els -3m. sota la superfície en el seu punt més alt, formant canals de sorra i albergant praderies de posidònia.

De camí a la boia des d'on iniciaríem el nostre descens, ens vam adonar que les condicions de la mar estaven canviant, passant d'una relativa calma a un mar ben arrissat que dificultaria, sense cap mena de dubte, la nostra sortida de l'aigua.

Aquí el mar també era ben transparent i blau i també hi havia un suau corrent que ens empenyia constantment en direcció cap a terra. Des de dalt la barca podíem observar el variat i bonic fons marí de la Llosa.


Un cop en immersió també vam gaudir d'aproximadament uns 30m. de visibilitat horitzontal, vam descendir fins a -21m. de fondària màxima amb una agradable temperatura estival de l'aigua de gairebé 24ºC i vam seguir el contorn de la Llosa, deixant la formació rocosa sempre a la nostra dreta, per bussejar dins d'un altre oasi de vida.


Aquí també vam poder contemplar grans formacions de castanyoletes, sards, orades, espets, déntols, diferents tipus d'opistobranquis, pops i fins i tot un llamàntol de bona mida.


I de tornada al punt de partida, després de més d'1h d'immersió...Premi!!! Un altre preciós cavallet de mar que va posar el colofó a una gran jornada d'immersions.


Des de VILASUB volem fer arribar el nostre agraïment a en Xavi i l'Alberto, així com a tot l'equip humà del centre d'immersió Sublimits Diving Center S'Agaró, per fer-nos gaudir d'una jornada de busseig tan fantàstica. Una forta abraçada per a tots vosaltres i fins ben aviat amics!!

Salut i bombolles!!