CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dissabte, 7 de març del 2015

PLATJA D'ARO 01/03/15

El primer diumenge de mes, vam anar a capbussar-nos a les aigües costaneres de Platja d'Aro amb el centre d'immersió Divers, un centre amb una gran tradició de busseig, més de trenta anys els avalen, amb unes confortables i renovades instal·lacions, que a més durant el cap de setmana, va estar promocionant els vestits secs Drylastic, perquè tothom qui volgués els pogués provar i així poder gaudir de l'experiència de bussejar a l'hivern sense mullar-se ni passar fred.LA LLOSA DE GARBÍ

La Llosa de Garbí està formada principalment, per una estructura de dues barres rocoses que formen un estret canó que les separa pel mig, on cal destacar un "vistós pont" rocós ple de vida que podem travessar durant el recorregut de la nostra immersió. Aquesta llosa, juntament amb dues més, forma part del conjunt conegut amb el nom de LLosa de Platja d'Aro.

                         

Vam fer el fondeig sobre la mateixa llosa, de seguida ens vam trobar a la seva part més elevada que s'aixeca fins a uns 5 metres de la superfície, on ja vam poder observar força vida "petita", diversos opistobranquis, júlies, fadrins, momes...prosseguint amb el nostre descens cap al fons, vam arribar fins a la base de la llosa que en aquest indret està a -16 metres de fondària i que seguint el seu contorn, ens va portar fins als -18 metres en la part més fonda. Durant aquest trajecte que ens va dur a assolir la fondària màxima, vam poder observar, diferents escórpores, alguna llagosta, un llamàntol, un mero i diverses morenes.De tornada cap al vaixell vam travessar el canó que travessa la llosa, tot folrat de vida, on són força abundants les gorgònies blanques de mida considerable i les oliveres. I vam passar per sota el vistós arc de pedra que està farcit de "vida petita". Llàstima que la gran quantitat de partícules en suspensió fessin que la visibilitat no fos la millor per fotografiar aquesta formació, però sí que val a dir, que tot aquest conjunt rocós, és digne de dedicar-li més d'una immersió per la seva gran bellesa. 


 

La immersió va tenir una durada d'uns 70', vam assolir una fondària màxima de 18 metres, amb una temperatura mínima de l'aigua de 13ºC i una visibilitat variable, que en alguns punts podia arribar als 8-10 metres.


Fer arribar el nostre agraïment al Siscu Andreu i a tot l'equip de Divers centre d'immersió, pel seu excel·lent tracte i per tota la bona atenció que ens van dispensar. I el nostre reconeixement per a tots els companys que, malgrat les condicions de l'hivern, no van faltar a la cita i van participar en aquesta altra fantàstica jornada de busseig.

Salut i bombolles!!