CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimecres, 18 de desembre del 2013

ARA ÉS EL MOMENT...

...en què al refredar-se l'aigua del mar, podem tornar a trobar-nos en les nostres immersions de costa amb els raps, Lophius piscatorius.

Els raps són uns peixos que es caracteritzen per  tenir el cos aplanat i una gran i ampla boca horitzontal, que presenta una prominent mandíbula inferior plena de dents que van cap enrere per evitar la fuga de les seves preses. Són carnívors, s'alimenten de peixos i petits crustacis. I són coneguts com a peixos pescadors perquè mitjançant un lòbul que presenten a la seva part dorsal atrauen les preses apropant-les fins a la seva boca.


Un exemplar adult pot arribar fins als 2m. de llargària i la seva coloració pot variar dels tons grisos-verdosos fins a foscos amb tons vermellosos. Normalment viuen en fons fangosos entre els 30 i 150 m. de fondària, encara que pot arribar fins als 500 de fondària. En aquesta època d'aigües fredes els podem trobar a cotes menys profundes i a prop de fons rocosos amb vegetació on es camuflen o s'ensorren per atrapar les seves preses.


Per a més informació sobre aquest i altres animals marins, us recomanem consultar magnífica guía d'espècies que elabora el Club d'Immersió de Biologia, de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

Salut i bombolles!!