CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimecres, 29 de maig del 2013

ARA ÉS EL MOMENT...

...de poder observar el Mola mola més conegut popularment com a peix lluna o bot. El peix lluna té el cos ovalat, molt curt, alt i comprimit lateralment. La seva boca és molt petita i té les dents soldades en plaques que donen forma de bec. Els ulls són rodons i grans. L'obertura branquial està reduïda a un forat que es troba just davant de les aletes pectorals. No presenta aletes ventrals i les pectorals són molt petites, arrodonides i miren cap amunt. No té escates i la pell és molt rugosa. En general és de color gris/bru i els laterals i la cara ventral són més clars. pot arribar a mesurar 3m i a pesar més de 1000kg, el pes màxim documentat és de 2300kg. Incloent les aletes, és més alt que llarg.
Imatge cedida per José Sanchez Manrique
El podem trobar en les immersions d'aigües obertes, viu a alta mar, a aigües càlides, neda des de la superfície fins a uns 300-400m  de fondària.És solitari i a vegades s'apropa a la costa perquè petit peixos especialitzats el netegin. Quan està molt a prop de la superfície es deixa anar pel corrent i acostuma a treure l'aleta dorsal fora de l'aigua. És un nedador lent i utilitza les aletes dorsal i anal per impulsar-se, però no mou el cos degut a que presenta una musculatura bastant atrofiada.

S'alimenta de meduses, petits peixos i fins i tot de vegades se l'ha observat baixant al fons per menjar algues. No te cap valor comercial doncs la seva carn ens resulta verinosa.

Per completar aquesta informació podeu consultar la magnífica guia d'espècies elaborada pel Club d'Immersió de Biologia, de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

Salut i bombolles!!