CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dissabte, 27 de juny del 2009

PALAMÓS 14/06/09

GAMBES, LLOSA I EL BOREAS...

El passat cap de setmana, com ja és tradició cap a aquestes dates, vam fer la nostra peregrinació anual cap a Palamós, concretament la 7a, per gaudir del suculent menú de la gamba, anar a la platja i capbussar-nos en aquestes aigües.

Enguany tornant als orígens, el dissabte a l'hora de sopar vam anar a gaudir de les gambes al restaurant Bellport, situat al passeig marítim de Palamós. Com sempre va ser excel·lent, el tracte amabilíssim, el menjar suculent i les gambes...ai les gambes!!! S'hi ha d'anar, nyaaaammm!!!


Havent agafat forces, el diumenge de bon matí vam anar a capbussar-nos a les aigües de la badia de Palamós de la mà de l' H2O diving center. Com sempre que hem sortit amb ells molt bé i malgrat un problema que van tenir amb un motor del vaixell vam poder fer dues bones sortides.

LA LLOSA DE PALAMÓS
La primera sortida ens va dur fins a la Llosa de Palamós i durant el curt trajecte de navegació vam poder divisar les grans aletes d'un peix lluna "Mola mola" picant sobre la superfície de la tranquil·la mar.
Aquesta localització permet una gran varietat d'itineraris que la fan adequada per a tots els nivells. Un cop a l'aigua vam gaudir d'una visibilitat d'uns 15m. i vam recórrer un itinerari que ens va dur fins els 27m. de fondària passant per paisatges típics del precoral·ligen, fons de sorra i de tornada vam travessar un espectacular canó on grans bancs de variades s'hi agrupaven.
Cal destacar la gran varietat de fauna existent, nudibranquis, rascasses, llagostes, variades, donzelles, fadrins, castanyoles, morenes, etc. I com a curiositat destacar la gran quantitat de maromes dels vaixells que hi havia disseminades pel fons.
EL BOREAS
Al poc temps d'arribar al port ja érem un altre cop damunt del vaixell navegant rumb al derelicte del Boreas. Aquesta seria la 3a vegada que el visitaríem en poc temps i sabíem que ens exposàvem a una llarga descompressió tenint en compte la profunditat i durada de la immersió anterior i el curt espai de temps entre immersions en superfície.
De totes maneres, tenint en compte la visibilitat de la immersió anterior, teníem moltes ganes de capbussar-nos ja que segurament seria la 1a immersió de les que havíem fet al Boreas en la que podríem observar-lo d'allò més bé.
I així va ser, la visibilitat tornava a ser d'uns 15m. i el color de l'aigua, que jo recordava d'un to verdós, era d'un blau nítid. Vam fer un ràpid descens i vam recórrer el derelicte de popa a proa, des de la fonda hèlix, a on la càmera em va deixar de funcionar potser pel canvi sobtat de pressió i temperatura, passant per la sala del motor, on vam trobar un congre de bona mida, i travessant algunes fosques estàncies del pont fins arribar a on hi havia la creu de proa del Boreas. Em va fer molta pena observar que la creu de proa ,símbol del Boreas, havia estat arrencada i ja no hi era...possibles efectes del temporal?
En quant a fauna per sobre del Boreas surava un gran banc de bogues, les quals escapaven de l'assetjament d'un grup de dèntols, vam poder veure el congre de la sala de màquines, castanyoles, forcadelles, sargs, morrudes i variades per sobre el pont i també per sobre del casc i entre les roques del voltant vam poder observar diferents nudibranquis. En fi que em va semblar més poblat i menys fred que altres vegades.
Amb tot això entre fotografia i fotografia el temps anava passant i la "deco", que no coneix d'entreteniments ni distraccions, ens va fer estar penjats del cap 22 minuts!! Mai havia fet una "deco" tan llarga i alhora tan tranquil·la envoltat d'un blau nítid i del banc de bogues que hi havia instants abans al fons.
De ben segur que hi tornarem, però esperem que el proper cop amb Nitrox.
Salut i bombolles!!!

2 comentaris :

Jordi Galbany ha dit...

Enhorabona pel blog i per aquesta darrera entrada... Està molt bé poder veure com són les immersions de les persones amb més experiència... Jo he començat a fer immersions aquest estiu, i estic al·lucinant... Espero poder anar a les Medes algun dia!

jordi

VILASUB ha dit...

Moltes gràcies Jordi i benvingut a Vilasub!!

M'agrada molt veure que aquest blog compleix amb la seva funció principal d'informar i ajudar al desenvolupament d'aquesta fantàstica activitat.

Que segueixis al·lucinant molt en les teves properes immersions (nosaltres encara ho fem) i quan vulguis estàs convidat a sortir amb nosaltres.

Salut i bombolles!!!

Pau Asensio
vilasub@gmail.com