CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dilluns, 6 d’octubre del 2008

MENORCA. Vacances sota el mar.

...Menorca terra aïllada, sempre pentinada pels vents, tan envoltada de blau des del mar fins al cel...

I quin blau!!!! un blau net, gairebé elèctric, que t'atreu, t'enganxa...



Durant els dies 3 i 10 del passat mes de setembre, vam estar allotjats en uns apartaments a les platges de Fornells per poder anar a bussejar a la reserva marina del nord de Menorca.

El lloc era idíl·lic, teníem platja, piscines i el centre de submarinisme a 2 minuts de l'apartament. Realment molt interessant per anar a passar uns dies en família i poder bussejar.

Buceo Aventura és el centre regentat pel Thierry i la Mar amb el que sortíem cada dia a bussejar per la reserva del nord de Menorca.

Les immersions amb ells es feien molt agradables tant per l'entorn marí, com pel tracte. És un d'aquells llocs per repetir.

SOTA EL FAR DE CAVALLERIA 04/09/08
El nostre primer contacte amb ses aigües menorquines.
I quina estrenada!! la barca, sempre capitanejada per la Mar, ens portà fins el penya-segat al peu del far de Cavalleria.
L'entorn, fantàstic, sembla sortit d'una novel·la de Jules Verne.
L'aigua d'un blau màgic, era càlida (26 ºC) i tenia una transparència per nosaltres desconeguda. Des de la barca es veia el fons rocós del penya-segat a uns 20 metres de fondària...tot un luxe pels sentits.



Però el que més ens va sorprendre és la manca de peix en aquesta zona i és que encara que sigui reserva marítima constituïda el 1999, la costa menorquina ha estat molt castigada per tot tipus de pesca. Esperem que la restricció a la reserva permeti la seva recuperació.

L'ARC 05/09/08
Sortint de la badia de cala Tirant en direcció al far de Cavalleria anem a parar a aquest punt d'immersió.
Amb el mar com un plat ens endinsàrem en aquestes aigües, netes, blaves i a diferència del dia anterior molt més riques en quant a vida.


LA COVA GRAN 06/09/08
Aquest dia vam gaudir de l'entranyable companyia del meu bon amic Josep Maria, que va decidir venir des de Barcelona a fer-nos una agradable visita.


En aquesta ocasió sortírem rumb a Mahó i deixàrem enrere la reserva marina per a fer dues immersions en unes conegudes coves del nord de Menorca.
La primera cova és coneix com la Cova Gran i és realment espectacular:
La seva fosca i gran entrada es troba entre els 17 i 32 metres de fondària, és a dir que té 15 metres d'alçada i la seva amplada és de més de 10 metres.
Només entrar es forma una espècie de boira que dóna un aire encara més misteriós a la cova i el seu interior es ramifica en dos grans túnels que ascendeixen fins a la superfície en dues càmeres d'aire on, a la llum dels focus, podem contemplar belles formacions d'estalactites.


I no menys espectacular és el descens cap a la sortida, on tota l'estona tens la sensació d'estar caient cap el blau contrallum de l'entrada de la cova.
Senzillament una de les millors immersions segellades al nostre logbook.

EL FORMATGE SUÏS 06/09/08
Tan aviat com deixàrem la Cova Gran, posàrem rumb cap a la següent immersió, la cova coneguda com la Cova Bonica o el Formatge Suïs.
Aquesta és una altra d'aquelles immersions memorables.
El descens el vam fer sobre la blanca sorra dels fons menorquins i allí ens trobàrem amb petites escurçanes que ingràvides volaven àgilment sobre la sorra.


La llum i la transparència de l'aigua ens oferien una immersió idíl·lica.

La cova és realment bonica, plena de vida i contrallums produïts per les nombroses entrades que donen accés a la cambra principal. Per això és coneguda com el Formatge Suïs, pels nombrosos forats que té.



ILLA DES PORROS (Oest) 08/09/08
Degut a l'estat de la mar ens dirigírem cap a l'oest de s'Illa des porros patint un mogut viatge al sortir a mar obert.
Un cop allí vam fer una immersió molt tranquil·la arribant a una fondària màxima de 20 metres.
Això sí, l'aigua ja no estava tant transparent.
Al deixar l'esguard de la paret trobàrem un fort corrent que ens va fer tornar enrere i llavors ens adonàrem que hi havia moltes meduses.
El que també cal destacar és el gran número de nacres que vam veure.


SOTA EL FAR DE CAVALLERIA 09/09/08
Aquest darrer dia ens tornàrem cap a Cavalleria, degut a l'estat de la mar que feia aconsellable repetir aquesta zona d'immersió i amb una "penita" al cor, no per allò de repetir immersió, si no pel fet de que era la nostra darrera immersió a Menorca.
Ara, això sí, encara que la mar estava més moguda i de tant en tant teníem corrent en contra, el blau menorquí, seguia essent màgic i aquest recorregut fantàstic.

Aaaaahhh!! Les vacances...quant triguen a arribar i que ràpid se'n van...