CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dilluns, 16 de juny del 2008

FURIÓ FITÓ I CANONS DE TAMARIU 14/06/08

ES-PEC-TA-CU-LAR!!!!!
Així podríem definir les dues immersions del passat dissabte. A quina millor!!!!
Aquest cop vam anar amb el centre Sa Rascassa que és a la cala d'Aiguafreda a Begur i que està situat davant mateix del Furió Fitó.
Ja ens havien dit que la immersió al Furió Fitó era impressionant, plena de vida i color per a tot arreu i que es podia anar mooooolt avall, però va superar totes les expectatives.

La visibilitat no és molt bona, però de seguida ens adonem que anem descendint per una paret vertical que sembla "el bosc de les gorgònies" i que és plena de bitxos per tot arreu, morenes, congres, bròtoles, meros i fauna més petita fan que siguem tot ulls.
La paret cau fins els 54m però en arribar als 36m saltem a un altre petit Furió que hi ha al davant i que també està igual o més folrat de gorgònies per a tot arreu. Allí trobem dues víctimes de la pesca, una bròtola que encara porta ham i fil penjant de la boca i un congre fora del cau en el mateix estat.
Finalment ascendim a temps de reduir molt els obligats temps de "deco" que aquest cop ja teníem més controlats.
En definitiva una immersió per repetir sempre que es pugui.

I que dir dels Canons de Tamariu!!! Va ser la sorpresa del dia, doncs en teoria anàvem al Furió d'Aiguaxelida. Però ves per on ens canvien la immersió i ens duen just allí a on més il·lusió ens feia anar.
Doncs bé, si el Furió Fitó és "el bosc de les gorgònies" els Canons de Tamariu són la "selva". Increïble-ble-ble!!!! Les gorgònies ho recobreixen tot adquirint mides "monumentals", omplint aquestes barres de roca submarines de colors i convertint-les en un espectacle únic als ulls del submarinista.
Res! que s'hi ha de tornar!! I sense "deco" acumulada per gaudir de més temps de fons.

CANONS DE TAMARIU