CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimarts, 9 d’agost del 2016

BEGUR 24/07/16

Seguint la nostra programació de sortides anual, el darrer diumenge de juliol, tocava desplaçar-se fins a Begur, des d'on havíem programat anar a fer immersió als Canons de Tamariu i al Furió d'Aigua Xelida.

El nostre centre de referència a Begur, és AIGUABLAVA DIVE CENTER, un centre d'immersió amb més de 25 anys d'experiència, que compta amb zona d'aparcament pròpia, unes còmodes instal·lacions, amb compressor propi (amb el que també preparen Nitrox) i una àmplia embarcació, que juntament amb l'excel·lent atenció del seu equip de professionals, fan que bussejar amb ells sigui tot un luxe.

L'ILLA NEGRA

A causa del fort vent que vam trobar per aquesta primera immersió, que feia que la mar estigués força arrissada i que dificultava i feia força incòmoda la navegació, el patró de l'embarcació d'AIGUABLAVA DIVE CENTER, amb molt bon criteri, va decidir de canviar la primera destinació prevista per aquesta jornada i posar rumb en direcció al Cap de Begur, cap a l'Illa Negra, lloc molt més pròxim al port de Fornells de la Selva, des d'on vàrem sortir i on no quedaríem tan exposats al fort vent.

L'Illa Negra és una formació rocosa de color fosc que s'alça des d'uns -25m de fondària,  formant esculls d'uns 1,5m d'alçada i uns 30m de llargada sobre la superfície del mar.  


En arribar a lloc el vaixell bellugava força, però semblava que tindríem bones condicions sota la superfície del mar. La visibilitat que no era excessiva, sí que ens permetia veure fins a uns 10 o 12m. de distància en horitzontal i la temperatura mínima de l'aigua, que era d'aproximadament 21ºC, ens va permetre una còmoda i confortable immersió.


L'Illa Negra alberga una gran varietat de vida submarina, on destaca la gran quantitat de gorgònies blanques que proliferen en les seves parets més exposades als corrents.


En la seva cara nord, hi ha una paret ombrívola tota folrada d'anemones incrustants grogues, que en il·luminar-la amb els nostres focus ben bé sembla pintada d'un to groc-ataronjat.


Aquesta gran formació rocosa, és plena de racons i forats que alberguen gran quantitat de vida, morenes, pops, diversos tipus d'opistobranquis, etc. Cal destacar una cavitat on el submarinista pot entrar i on es pot observar alguna llagosta.

Aquesta és una immersió senzilla i molt assequible a tots els nivells, on poder gaudir d'una gran varietat de vida sense assolir grans fondàries.

FURIÓ D'AIGUA XELIDA

De retorn a la superfície, el vent havia pràcticament desaparegut i les condicions de la mar havien millorat moltíssim, ara teníem una mar gairebé en calma, així que vam decidir intentar arribar fins al segon punt d'immersió programat per aquesta jornada.

Sense cap problema i gaudint d'una tranquil·la navegació, vam arribar fins al lloc en qüestió. El Furió d'Aigua Xelida és una muntanya que s'alça des d'aproximadament els -30m de fondària fins a aixecar-se arran de la superfície del mar en forma de dos illots de 1,5m i 3m d'alçada aproximadament.


La visibilitat malgrat no ser dolenta, 10 - 12m. de visió en horitzontal, no ens permetia apreciar en la seva plenitud, l'espectacularitat d'aquest paisatge submarí.

De totes maneres vam gaudir d'un entorn realment únic i que sense cap mena de dubte, és un dels millors llocs de busseig del nostre litoral. Grans formacions rocoses que formen canons amb fons de sorra blanca, amb parets verticals plenes de gorgònies de llampants colors grocs i vermells, on es refugien dels corrents submarins grans bancs de variades.


Parets on cada forat és un cau que serveix de refugi a diferents animals, des de petites forcadelles, castanyoles i molls reials, a grans morenes i congres. On si mires cap al fons, a la sorra és molt possible observar alguna rajada descansant sobre un llit de sorra...i si guaitem cap a la superfície, és molt freqüent observar algun banc d'espets de patrulla de caça.


Vam gaudir de gairebé 1 h. d'espectacular immersió, en la que vam assolir una fondària pròxima als -30m., on la temperatura mínima de l'aigua va ser d'uns agradables 21ºC.


Volem fer arribar el nostre agraïment a tot l'equip de professionals d'AIGUABLAVA DIVE CENTER, per la seva atenció i pel seu bon tracte, que van fer possible que gaudíssim d'una altra magnífica jornada de busseig.

Salut i bombolles!!

Text: Pau Asensio.
Fotografies: Pau Asensio.