CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dijous, 21 de juliol del 2016

ROSES 10/07/16

Aquest darrer diumenge, vam posar rumb cap a Roses, per a submergir-nos en aigües del P.N. del Cap de Creus, on podem trobar alguns dels millors punts d'immersió del litoral català.

Aquest cop va ser gràcies a la companyia de ROSES SUB, que compta amb un gran equip de professionals i amb una embarcació ideal per a la pràctica del submarinisme.

EL GAT

La primera immersió va ser a l'indret conegut com El Gat, situat al sud-est del cap Norfeu, una formació rocosa amb una curiosa semblança a la figura d'un gat, que forma part d'un grup d'illots anomenats illes Mòniques. 

La roca que apareix a l'esquerra recorda la forma d'un gat ajagut al costat de la gran roca.
És una immersió apta per a tots els nivells, ja que trobem una plataforma amb pendent fins a -25m de fondària i rodejada per parets que cauen fins a uns -40m, plenes de gorgònia vermella, que estaven en plena reproducció, i vigilades per curiosos meros de mides considerables.

 

De tornada cap al vaixell seguint per la paret del penya-segat, vàrem poder visitar una cavitat amb càmera d'aire no respirable, per això no ens vam treure els reguladors de la boca en cap moment, que en estar a prop de la superfície, ens va meravellar amb els seus impressionants blaus.

Dins la cavitat que hi ha a prop de "El Gat". Foto: Ferran Asensio 
Cal destacar el bon estat del mar d' aquesta jornada, ja que a causa de la situació d'aquest punt, sovint es troba afectat per forts corrents i vents que dificulten la immersió.


Després d'un interval de superfície d'uns 45', entre desplaçament i banyades per sufocar la calor, la següent immersió que amb molt bon criteri l'equip de professionals de ROSES SUB ens va recomanar fer,  va ser al punt d'immersió conegut com El Bisbot, en substitució del conegut com El Bau Trencat, ja que era un dia amb molt de tràfic d'embarcacions, i això podia dificultar el nostre ascens a la superfície.

EL BISBOT

El Bisbot, és una plataforma amb orientació sud que descendeix dels -8m als -25m, plena de roques folrades de molta gorgònia blanca, que serveixen d'amagatall per a una rica varietat de fauna, on cal destacar les grans morenes i pops que vam poder observar, sense oblidar-nos de parar atenció al "blau", ja que és freqüent trobar grans bancs d'espets. 


També cal destacar la gran quantitat de grans meros "salvatges" que es reuneixen en aquest indret, que no deixen de perseguir-se i barallar pel seu territori i que fugen ràpidament davant la nostra presència. 


Un cop a port i per a finalitzar la jornada, vam improvisar un dinar de germanor a peu de vaixell.


Aprofitem per fer arribar el nostre agraïment a tots els membres de l'equip de ROSES SUB, per la seva atenció i el seu bon tracte, ja que sense ells no podríem haver gaudit d'aquestes meravelloses immersions.

Salut i bombolles!!

Text: Joan Carles Gòmez.
Fotografies: Pau Asensio, Ferran Asensio, Joan Carles Gómez i Artur de la Cruz.