CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

divendres, 3 d’abril del 2015

TOSSA DE MAR 29/03/15

El darrer diumenge de març, ens vam desplaçar  una vegada més fins a la bonica població de Tossa de Mar. Amb ganes de deixar enrere el fred de l'hivern i donar la benvinguda a la tan esperada primavera, vam programar dues immersions, emparats en les comoditats, sobretot tèrmiques, que ens ofereixen els vestits secs. Per aquest motiu vam tornar a anar amb Tossasub, un dels millors i més complets centres de la Costa Brava, on després d'una concreta explicació teòrica, ens faciliten el busseig amb els seus vestits secs.

LA MAR MENUDA

Per a la primera immersió vam planificar variar la ruta que teníem prevista per anar a cercar cavallets de mar, que era la gran prioritat del dia i fer la ruta clàssica de l'esquerra. Com sempre abans d'entrar a l'aigua, vam dividir el nombrós grup que vam coincidir a Tossasub i vam repartir les parelles de busseig, amb la finalitat de compensar nivells i facilitar a tothom l'experiència de busseig.
Així que en submergir-nos i deixar enrere la "Banyera de Ses dones",  vam posar rumb cap a la cova de la "Mar Menuda", amb les ganes de poder observar algun peix de St. Pere o algun rap.

 

Tot fent camí, vam poder contemplar una gran quantitat de vida, ens vam adonar que les parets de roca en direcció a la cova, estaven folrades de "vida petita" i que en aquesta època de l'any acullen una gran i variada quantitat d'opistobranquis, que van fer les delícies dels nostres amics "foto-subs".




Durant la immersió, una part del grup van poder contemplar un peix de St. Pere, alguns van poder observar dos meros, mòlleres, llagostes, bancs de variades, salpes, pops...Tossa és un meravellós oasi de vida!!!

Aquesta immersió va tenir una durada d'uns 65', vam assolir una fondària màxima de 22m i vam gaudir d'una visibilitat mitjana d'uns 10-12m. aproximadament. Això sí vam tenir la sensació d'haver-nos capbussat en l'aigua més freda de l'any. Els seus 12-13ºC ens van fer notar bé el fred malgrat no mullar-nos amb els vestits secs.

ILLA DE TOSSA

Per aquesta segona immersió vam planificar anar directes fins al lloc on els experts guies de Tossasub, havien pogut observar alguns cavallets de mar.

D'aquesta manera vam posar rumb a les parets de l'Illa de Tossa, on després d'un breu temps de navegació, vam poder albirar un preciós cavallet molt ben camuflat en el seu entorn, impossible de veure als nostres inexperts ulls.


En aquest punt vam tornar a dividir el grup, aquí els aficionats a la fotografia submarina, es van quedar gaudint dels moments únics que els hi va regalar el cavallet, mentre que la resta del grup van continuar voltant per la zona, per contemplar l'abundant i variada vida submarina de Tossa.

Com a curiositat us mostrem les dades de la immersió registrades pels nostres companys de "l'equip foto-sub": 65' d'immersió a 9m de fondària màxima, amb una visibilitat d'uns 10m, una temperatura de l'aigua de 13ºC i mitja ampolla d'aire de tornada a superfície.


Una altra gran jornada de busseig amb les expectatives completes, gràcies al saber fer i a l'excel·lent tracte i la bona atenció que ens va dispensar el Pep Bagur i tot l'equip de professionals de Tossasub. I també dedicar el nostre agraïment, a tots els companys que, malgrat les condicions de l'hivern, no van faltar a la cita i van participar en aquesta altra fantàstica jornada de busseig.

Salut i bombolles!!