CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimecres, 29 de març del 2017

BEGUR 26/03/17

La darrera cita programada a la nostra agenda d'activitats, ens va dur fins al litoral de la bella població de Begur, per anar a capbussar-nos en un dels indrets més idíl·lics de la nostra estimada Costa Brava.

SA TUNA

La cala de Sa Tuna és una de les més belles del nostre litoral, així com una de les més accessibles per a practicar submarinisme des de la mateixa platja. Aquesta platja queda força arrecerada dels vents i molt protegida per la banda de llevant per La Punta d'Es Plom.


Panoràmica de Sa Tuna protegida de mar obert per la Punta d'Es Plom. Foto: Joan Carles Gómez.
Aquesta cala presenta diversos recorreguts, però al ser la primera vegada que la visitàvem, nosaltres vam optar pel que mostra l'Andreu Llamas en el seu llibre "Guia Submarina de la Costa Brava".

Vam planificar la nostra immersió seguint la paret situada a l'esquerra de la cala per on sortiríem a mar obert en direcció nord. Les condicions per a fer immersió eren bones, la mar estava en calma, en algun indret existia un suau corrent que no era gens molest i la visibilitat variava, segons la fondària dels 5 als 10 metres en horitzontal aproximadament. De lluny, van ser les millors condicions de què hem pogut gaudir enguany.


Vam iniciar la immersió a una fondària pròxima als -5m. seguint el contorn de la paret que delimita la cala en la seva vessant nord. El fons de Sa Tuna presenta un paisatge ben variat, entre paret de roca guarnida amb gorgònies blanques, sorra, praderia de posidònia, còdols...i acull una rica i variada fauna marina, segons l'indret i la fondària.


Vistosos i variats opistobranquis, morenes, llagostes, pops, rascasses, van fer les delícies dels fotògrafs submarins que cada cop són més i desperten més afició dins del grup.


Poc abans que les reserves d'aire ens indiquessin que ja havíem de tornar, vam trobar una gran extensió de roca que formava el típic paisatge del precoral·ligen, on vam poder recórrer un petit túnel i travessar un pintoresc arc de roca.

Capritxoses formacions rocoses fan d'aquesta, una entretinguda immerisó. Foto: Sisco Serran.
Vam gaudir durant gairebé 80 minuts, d'una entretinguda i bonica immersió, on vam assolir una fondària màxima de -20m. amb una temperatura mínima de l'aigua de 14ºC.En acabar i per a recuperar forces, tots els participants van amenitzar la jornada amb un piscolabis, amb el que des del CAS VILASUB es va voler obsequiar a tots els participants d'aquesta jornada, però que es va convertir en un autèntic dinar de germanor, en el que tothom va col·laborar fent la seva aportació "culinària".


Agrair a tots els socis i amics del CAS VILASUB que van participar i van ajudar en l'organització logística, per poder dur a terme amb èxit aquesta gran jornada de busseig.

Salut i bombolles!!

Text: Pau Asensio.
Fotografies: Joan Carles Gómez, Víctor Sánchez, Sisco Serran, Juan García, Ricard Domingo i Pau Asensio.