CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dilluns, 23 de maig del 2016

MATARÓ 16/05/16

Seguint amb la nostra agenda d'activitats programades, el segon cap de setmana de maig, vam anar a capbussar-nos al litoral del Maresme, concretament a les sempre interessants barres rocoses submergides en les aigües properes a la costa de Mataró. 

Per dur a terme amb èxit aquesta jornada, vam confiar una vegada més en el centre d'immersió MED DIVE MATARÓ, un excel·lent centre d'immersió, que compta amb unes completes i còmodes instal·lacions situades molt a prop del port de Mataró, que a més compta amb dues molt bones embarcacions (una d'elles tan nova que gairebé vam poder estrenar) i que juntament amb el seu fantàstic equip de professionals, ens asseguren el millor servei i qualitat. 

LLAGOSTES

Després d'aproximadament 20 minuts de navegació, vam arribar al primer punt d'immersió designat per a aquesta jornada, la barra rocosa coneguda amb el nom de Llagostes, sobrenom que li ve determinat gràcies al gran nombre d'aquests crustacis que alberga aquesta formació.
                                      La nova i fantàstica embarcació de MED DIVE. Imatge: MED DIVE MATARÓ.
Aquesta formació rocosa està situada paral·lela a la costa, i s'alça sobre un llit de sorra on també trobem algun petit alguer de posidònia, des dels -25m. de fondària fins als -18m. aproximadament, en la seva part més alta.

Aquesta barra de roca, igual que les altres que es troben escampades per aquesta zona del nostre litoral, aglutina gran quantitat de vida de tota mena, com fan els oasis en el desert. 


Vam poder comprovar que aquest indret fa honor al seu nom, albergant gran quantitat de llagostes que s'amaguen en els seus forats i racons.


Congres i morenes de dimensions considerables, també formen part de l'ecosistema que es crea al voltant d'aquesta barra de roca.

Gorgònies grogues i blanques, anemones, variats opistobranquis, grans crancs ermitans, nervioses donzelles, núvols de castanyoletes i algun espet, ens van acompanyar durant tota la immersió.

BARRETA DE L'ARBRE

Després d'un interval de superfície de més d'una hora suficient per dessaturar el nitrogen acumulat als nostres teixits, havent tornat també a port per reposar aire, ens vam dirigir cap al nostre segon lloc d'immersió, una altra formació rocosa coneguda com La Barreta de l'Arbre.

La Barreta de l'Arbre, és una de les immersions més "populars" d'aquesta zona. Es troba a gairebé 2 km mar endins des del Port de Mataró, té una llargada total pròxima als 400m. i una amplada que en alguns llocs arriba als 20m. Es troba envoltada per un fons de sorra, on també hi ha petits alguers de posidònia. La seva base està a -21m. i la seva part més alta comença als -16m. 

És fascinant la gran quantitat de fauna que s'aplega en aquesta barra, malgrat la proximitat a port, la relativa poca fondària i la pesca.


En aquesta formació rocosa s'apleguen animals de totes mides i colors, morenes i congres s'amaguen en les seves esquerdes i forats, algun espantadís mero, núvols de castanyoletes, gran nombre de rascasses, espirògrafs amb els seus plomalls oberts al suau corrent, llagostes, pops...

...i quantitat d'opistobranquis i planàries amb les seves capritxoses formes i colors, fan d'aquest indret el lloc ideal pels amants de la macro-fotografia.Dues grans immersions per gaudir del submarinisme ben a prop de casa, que no ens cansarem de repetir.Una altra gran jornada d'immersions que volem agrair a tot l'equip de MED DIVE MATARÓ i especialment al Fran i la Nahia, per la seva gran atenció i l'excel·lent tracte que en tot moment ens van donar. Moltíssimes gràcies i fins ben aviat!!

Salut i bombolles!!

Text: Pau Asensio.
Fotografies: Med Dive Mataró, Ferran Asensio i Pau Asensio.