CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dijous, 2 de juliol del 2015

TOSSA DE MAR 21/06/15

Amb l'arribada de l'estiu, vam organitzar una jornada de busseig i diversió en família. Aquesta jornada constava de dues immersions pels submarinistes assistents, sortint des del centre d'immersió Bwater Diver, situat en el preciós entorn del Cala Giverola Resort, lloc on els acompanyants i famílies dels participants van poder gaudir de les seves fantàstiques instal·lacions, que van fer les delícies de grans i petits.NA BOSCA

Partint des de la mateixa cala, en la còmoda i ràpida embarcació de què disposa el centre d'immersió Bwater Diver, vam trigar uns escassos 5 minuts en arribar al primer punt d'immersió del dia. 
Na Bosca, és una formació rocosa que es troba envoltada d'una gran praderia de posidònia, situada molt a prop de la població de Tossa de Mar. 

Rumb a na Bosca. Imatge: Jordi Tarrida
Les condicions van ser molt bones, el mar estava encalmat i brillava el fort sol d'estiu, donant a l'aigua aquella tonalitat blava profunda que tant ens agrada als capbussadors.

La formació rocosa, que es feia visible des de la superfície, està principalment formada per dues grans roques separades per un curt i estret canal de sorra, les parets del qual configuren un entorn propi del precoral·ligen i acullen una gran quantitat de vida.

Núvols de castanyoletes revolotejaven sobre aquest indret, de tant en tant empaitades per algun déntol de bona mida. Bancs enormes de bogues es movien alhora, canviant sobtadament de direcció en ser aquestes atacades pels voraços espets. Bancs de sargs s'apilaven a l'esguard de les parets del canó format entre les roques. I en els forats d'aquestes vam poder contemplar un gran nombre de morenes durant tota la nostra immersió. A més de vàries classes d'opistobranquis, nacres entre la posidònia, salpes, rascasses, etc.


 

Una immersió molt recomanable, apta per a tots els nivells de busseig, de la que vam poder gaudir a fons durant aproximadament 60', assolint una fondària màxima de -21m., on la temperatura mínima va ser de 19ºC i en la que les netes aigües ens van permetre una visibilitat horitzontal d'uns 15 - 18m.

CALA GIVEROLA

En tornar al Cala Giverola Resort, on es troba ubicat el centre de busseig, vam fer un petit piscolabis per recuperar forces i permetre al nostre organisme anar-se alliberant del nitrogen acumulat, durant la immersió anterior, en respirar aire comprimit sota pressió.    

Així que aproximadament una hora més tard, ens vam començar a equipar per a la nostra següent immersió, que seria a les aigües de la mateixa Cala Giverola.

Vam emprendre el nostre recorregut per la paret esquerra de la cala, avançant una estona per la superfície per estalviar aire i guanyar metres de fondària per començar més còmodament la nostra immersió.

En aquest indret, el paisatge està format per roques, sorra i praderies de posidònia. Ja en immersió, vam anar avançant sempre deixant la paret del penya-segat a l'esquerra. 

Durant el nostre trajecte submarí, vam trobar una gran i fosca escletxa, que acollia la vida típica dels indrets foscos, esponges de diferents tipus i colors, anemones grogues incrustants, els sempre tímids molls reials, etc. 


Seguint el nostre camí, també vam poder observar, gran quantitat d'opistobranquis del gènere felimare, gorgònies blanques, gran quantitat d'anemones, bancs de sargs, grans bancs de salpes, grans grups de rogers gratant la sorra, grups de déntols sempre a l'aguait...I en un racó de l'indret més llunyà on vam arribar en el nostre recorregut, vam poder gaudir de l'activitat d'una gambeta de vidre, "Periclimes scriptus" dins de la seva anemone de sorra.

Una altra bonica immersió sortint a peu de platja apta per a tots els nivells de capbussadors, en la que l'estona que vam estar submergits va ser  d'aproximadament 1h., vam assolir una fondària màxima d'uns -16m. on la temperatura mínima de l'aigua gairebé era de 20ºC i en la que vam gaudir d'una visibilitat horitzontal mitja d'uns 15 - 18m.

 

Una jornada ben completa, que vam arrodonir amb un "estiuenc" dinar en família en l'idíl·lic entorn de la mateixa cala, alhora que vam gaudir de les magnífiques instal·lacions del Cala Giverola Resort. 


Des de VILASUB volem fer arribar el nostre agraïment a en Xavi i en Toni, així com a tot l'equip humà del centre d'immersió Bwater Diver, per fer possible una jornada tan especial com va resultar ser aquesta.
Fins ben aviat amics!!

Salut i bombolles!!