CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

divendres, 2 de maig del 2014

PLATJA D'ARO 27/04/14

La nostra darrera activitat, ens va dur fins a la costanera localitat de Platja d’Aro, on es troba el centre d’immersió Dossotaigua, que per aquesta ocasió serien els encarregats de portar-nos a fer les immersions que teníem programades. Dossotaigua Dive Center de Platjo d’Aro, és un centre d’immersió amb unes molt bones instal·lacions i amb un equip humà molt professional que ens va dispensar un tracte excel·lent.

La planificació per a la jornada era fer dues immersions consecutives a la mateixa zona, al mític derelicte del Boreas i a la Llosa de Palamós, dues immersions espectaculars que sempre sorprenen. Però a causa de la variabilitat de la meteorologia, només vam poder capbussar-nos un cop, doncs en sortir de la primera immersió, el fort vent que va començar a bufar, va fer totalment desaconsellable practicar la segona capbussada.

EL BOREAS

Hi ha uns 15 minuts de navegació des del port de Platja d’Aro fins a la llosa de Palamós on descansa el “mític” derelicte del Boreas, possiblement el més conegut i el més visitat de la Costa Brava. 

Les condicions del mar, ens van brindar una agradable i tranquil·la navegació. El trajecte se’ns va fer molt curt tot recordant immersions anteriors en aquest derelicte, amb VILASUB feia gairebé 5 anys de la nostra darrera immersió en aquest punt. A més vam poder observar com un grup de tonyines i gavines atacaven un banc de sardinetes, que intentant escapar del voraç atac al qual eren sotmeses, feien bullir l’aigua amb els seus salts per intentar escapar, tot un espectacle de la natura.


En arribar al punt d’immersió, vam poder comprovar que la visibilitat no seria fantàstica, doncs l’aigua es veia tèrbola i d’un color verdós fosc. I així va ser, la visibilitat horitzontal sobre el derelicte no superava els 8-10 metres, a més en alguns punts hi havia una mica de suau corrent que aixecava partícules del fons constantment i enterbolia encara més la nostra visió.


Malgrat tot això, la immersió va resultar espectacular. La imponent “mole” del Boreas és un escull artificial ple de vida. Núvols de castanyoles i forcadelles “sobre-volen” l’antiga coberta, els forats del casc donen acollida a grans llagostes i congres i la cobertura d’algues que envolta el rovellat ferro del Boreas, dona acollida a tota mena de “vida petita”, opistobranquis, espirògrafs, estrelles de mar, etc. han fet d’aquesta rovellada massa de ferro, casa seva. Vam gaudir d’una de les immersions més emblemàtiques de la Costa Brava, passant 35 minuts al fons, per a no entrar en llargues descompressions, a 15ºC de temperatura. 

 

En sortir a la superfície el temps havia canviat i bufava un fort vent de component sud que feia aixecar importants onades, així que amb molt bon criteri, el patró de l’embarcació de Dossotaigua, va decidir anul·lar la segona immersió que teníem prevista per a aquesta jornada. Com sempre diem: Ens capbussem per gaudir i passar-ho bé, mai per patir i buscar perill o dificultats innecessàries.


En arribar al centre de busseig vam ser obsequiats amb un reconfortant piscolabis que, molt amablement, l’equip professional de Dossotaigua Dive Center de Platja d’Aro va voler compartir amb nosaltres. Des de VILASUB els hi volem fer arribar una salutació i un especial agraïment. Fins ben aviat amics!!

Salut i bombolles!!!