CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

divendres, 8 d’octubre del 2010

L'ESCALA 23/08/10

CALA PEDROSA

Durant les darreres vacances d'estiu que vam passar a l'Escala, vam aprofitar per capbussar-nos en alguns racons de la costa del Montgrí.

El centre escollit com a base de partida va ser el MATEUADIVE, centre amb el que ja havíem bussejat anteriorment i amb el que repetim quan anem a la zona de l'Escala, ja que el considerem 5* tan pel tracte com per la professionalitat del seu equip humà i que a més és promotor de la iniciativa carnet BCB (Buceo en Costa Brava), que ens dóna avantatges als submarinistes que l'adquirim a l'hora de capbussar-nos amb certs divings centers en diferents indrets de la Costa Brava.

La primera immersió programada era a l'Illa de Cala Pedrosa que alberga un túnel submarí que teníem moltes ganes de visitar.

El trajecte de navegació entre el port de l'Escala i la Cala Pedrosa es va fer curt a bord de la còmode embarcació del MATEUADIVE.

Un cop a l'indret i després d'ancorar l'embarcació amb molta cura per la banda més arressarada de l'illa, vam planificar la nostra immersió començant amb un detallat briefing a càrrec de l'equip del MATEUADIVE i després de repassar equips i itinerari vam saltar a l'aigua.


La immersió és senzilla, comença a poca fondària i s'ha de seguir la paret de l'illa mantenint-la sempre a mà esquerra i deixant a mà dreta una gran praderia de posidònia sempre sense sobrepassar els 19m. de fondària fins a trobar l'entrada del túnel que travessa l'illa després d'un retomb on podem observar forces gorgònies blanques.

L'entrada al túnel fa una forma triangular i no tindrà més d'uns 5m d'amplada, però a mesura que anem recorrent els seus 60m de llargària es va eixamplant i ens va fent guanyar fondària fins els aproximadament 23m. a la sortida.


A mig recorregut del túnel ja podem observar el fabulós contrallum de l'altra sortida i si mirem cap a munt podem observar que el sostre del túnel és obert formant una estreta escletxa que travessa l'illa i que deixa passar la llum. I abans d'arribar al final a mà dreta trobem una altra sortida en forma de gran xemeneia que ens permet sortir per ella cap a l'altra banda de l'illa.


En sortir del túnel trobem unes grans roques piramidals cobertes de gorgònies violàcies i també blanques. Deixant enrere aquestes roques i mantenint la paret de l'illa a mà dreta retornem cap a l'embarcació gaudint del paisatge submarí i els seus habitants, entre el que cal destacar morenes, grans esponges canelobre, corall vermell, rascasses, gorgònies i una immensa praderia de posidònia on s'alimentava el banc de salpes més gran que hem vist mai.


Resumint que és una immersió molt recomanable amb un paisatge fantàstic i que val al pena fer.

Salut i bombolles!!