CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dilluns, 27 de gener del 2014

ARA ÉS EL MOMENT...

...de poder gaudir de la companyia dels peixos de St. Pere, Zeus faber, en les nostres immersions.

Els peixos de St. Pere, són uns peixos comuns de les nostres costes, acostumen a moure's en fons sorrencs d'entre -10 i -50m. de fondària, però poden arribar a assolir els -200m. de fondària. Són peixos de costums solitàries, considerats mal nedadors. 

Durant la nostra època hivernal són més fàcils d'observar en les cotes en què habitualment ens movem els submarinistes recreatius.


Imatge cedida pel reconegut i premiat fotògraf Carlos Virgili

Els peixos de St. Pere, presenten un cos ovalat i aplanat, recobert de petites escates. Tenen un cap enorme de perfil convex, amb els ulls relativament grossos i amb una gran boca protràctil. La seva característica aleta dorsal té entre 9 i 11 radis espinosos molt llargs. I la seva aleta anal presenta 4 radis espinosos units per una membrana. La seva coloració és grisenca - platejada, marcada d'un seguit de línies daurades que li ressegueixen tot el cos. Un altre tret diferencial d'aquest peix, és una gran taca arrodonida que presenta al centre de cadascun dels seus costats, vorejada per una franja circular blanca (la llegenda diu que aquestes taques són les ditades que li va deixar St. Pere, quan el va agafar, d'aquí el seu nom). 
Els exemplars adults poden arribar als 60-70cm. de llargària i poden arribar als 5 Kg de pes.

Aprofita aquesta forma tan peculiar del seu cos per apropar-se a les seves preses sense ser vist.
S'alimenta principalment de juvenils de sardines i anxoves, encara que també pot alimentar-se de sípies i calamars. 

Per a més informació sobre aquest i altres animals marins, us recomanem consultar magnífica guia d'espècies que elabora el Club d'Immersió de Biologia, de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

Des de VILASUB volem fer arribar un agraïment molt especial a Carlos Virgili, poseïdor dels títols de campió d'Espanya de fotografia submarina i del món de vídeo submarí, d'entre altres títols, per la seva desinteressada col·laboració amb nosaltres, aportant-nos la imatge per aquest article. Moltíssimes gràcies gran mestre Carlos Virgili.

Salut i bombolles!!