CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dissabte, 10 d’octubre del 2009

ST. FELIU DE GUÍXOLS 12/08/09

LA ROCA ROJA - UN OASI DE VIDA -

Darrer dia de les petites vacances “submarinístiques” d’enguany. Així que de camí cap a casa i per acabar bé, vam decidir de fer una paradeta “tècnica” a cal BWATERDIVER de St. Feliu de Guíxols amb la idea de fer una immersió a La Red, un altre d’aquells punts emblemàtics del nostre litoral. Però en arribar a St. Feliu ens confirmaren que el lloc d’immersió previst seria La Roja de Platja d’Aro.

- Bé doncs, cap problema, som-hi!!! A més l’Artur havia sentit a parlar molt bé d’aquest punt i la veritat és que després no ens defraudaria gens.

De camí cap a La Roja tot eren bones sensacions, feia un dia esplèndid, la mar era plana com un plat i en arribar al lloc lluïa aquell blau tant net i elèctric...

I un cop a l’aigua encara millor hi havia una visibilitat d’uns 20m aproximadament i en descendir una mica de seguida es veia el fons.

Davant nostre s’obria un espectacle magnífic, La Roja és una imponent muntanya submarina que va des d’els 9m a prop de la superfície fins els 32m en la seva part més fonda. La baixada és espectacular i vertiginosa ja que transcorre per una paret vertical fins el fons recoberta en gran part per anemones. En la seva base, La Roja està envoltada per una part rocosa que forma canons i esquerdes enmig d’una gran extensió de sorra.

El recorregut és ben senzill, es tracta de voltar la muntanya controlant la fondària i el temps de fons, per si les llargues “decos”, per acabar entre els canons, forats i esquerdes de la seva base. I a l’hora de retornar cap a la barca no te cap pèrdua seguint la muntanya fins el seu cim.


És una immersió per gaudir contemplant la gran quantitat de fauna que es concentra en aquest “oasi de vida”, grans bancs de peixos, sargs, variades, castanyoles, déntols, meros, quantitat d’anemones, esponges canelobre de bona mida, diversos tipus de nudibranquis, gambetes, sastres, fadrins, donzelles i un llaaaarg etc.


I per fi ens vam retrobar amb els “doris gegants” que només havíem pogut contemplar una vegada a l’Ullastre III i aquell dia cap de nosaltres no portava la càmera.

Una immersió molt recomanable i divertida per repetir sense cap mena de dubte i que ens va deixar un molt bon regust per acabar les vacances “submarinístiques”.