CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimarts, 20 d’octubre del 2009

BLANES 18/10/09

PUNTA DE STA. ANNA ( Lluitant contra els elements)
Fort vent, fred i un altre cop mala mar...,després d'estar tota la setmana organitzant juntament amb el José Sánchez, creador de JOSE FOTO DIVING, una sortida amb doble immersió des de Lloret de Mar cap a la Roca Muladera i Na Bosca...després de muntar un grupet molt "maco" en que finalment érem 8 submarinistes en total i dels esforços del José per quadrar horaris matiners, el centre adequat i preus raonables...la mar no tenia el seu millor dia a causa del fort vent que bufava i semblava que no estava disposada a deixar-nos navegar fins els llocs d'immersió. En fi, que semblava que no s'hi podia fer res i es que contra els elements no s'hi pot lluitar...però igual sí evitar-los.

Així que veient que el vent bufava de Nord , el José va proposar que ens acostéssim a la propera vila de Blanes on existeix l'anomenada Punta de Sta. Anna que és un braç de roques que s'endinsen al mar junt a l'escullera del port fent de muralla i protegint així tot aquest racó de la Tramuntana.

I tal i com creia el José així va ser, el punt d'immersió era practicable des de terra encara que amb dificultat, ja que les onades que arribaven fins a la platja no ens facilitarien gens l'entrada i la sortida de l'aigua; A més segurament a sota estaria tot remenat i la visibilitat no seria gaire bona, però tot i això ja que hi érem i valorant la possibilitat real de capbussar-nos vam decidir d'entrar-hi. Així que sense esperar més vam anar a equipar-nos a BLANES SUB, el centre més proper.

La Punta de Sta. Anna és un immersió "d'infanteria" poc fonda (18m) apta per a tots els nivells, en la que trobem fons de sorra, praderies de posidònia, que acullen petites nacres, i roques amb comunitats fotòfiles més cap a la superfície que a mesura que anem guanyant fondària ens porten fins al precoral·lígen.

El "punt" d'aquesta zona d'immersió és que les seves aigües acullen les restes d'un galió, probablement del segle XVII, del que encara es conserven uns canons completament integrats en el paisatge de pedra.



El José gran coneixedor de la zona i un artista de l'orientació subaquàtica, ens va dur entre les enterbolides aigües de Blanes a fer un recorregut per la llosa de Sta. Anna on vam poder contemplar el conegut arquet de pedra, els anomenats canons del galió enfonsat el s.XVII (un d'ells acollia a un pop com a inquilí!!), poca vida i algun que altre cos estrany...
...i és que la gent és molt bruta!!! Que no s'han de llençar deixalles al mar!!! Uf!!!
En definitiva una immersió més, que crec que s'hauria de repetir en millors condicions per gaudir-la com cal.